Back Back Nieuws

Antoni van Leeuwenhoek en Wakker Dier grote winnaars NRC Charity Awards 2013

22 september 2013
Antoni van Leeuwenhoek en Wakker Dier winnen de NRC Charity Awards 2013. In de door NRC Media georganiseerde challenge werd bepaald welke charitatieve advertentie favoriet is bij het publiek en welke bij de NRC Charity vakjury. De twee awards zijn woensdag 18 september aan de winnaars uitgereikt door Jan van der Marel, directeur-uitgever NRC Media in het NRC Café Restaurant.

De afgelopen 3 maanden is de jury van de NRC Charity Awards op zoek gegaan naar de mooiste, de meest duidelijke of meest indrukwekkende advertentie van goede doelen in Nederland. Jan van der Marel en Peter Vandermeersch selecteerden 24 goede doelen die in aanmerking kwamen voor de vakjuryprijs. Deze 24 uitingen werden de afgelopen periode gepubliceerd in NRC Handelsblad. Een vakjury, met Astrid Prummel (Hoofdredacteur Adformatie) en Lode Schaeffer (Creatief Directeur INDIE) beoordeelde vervolgens in de tweede ronde de advertenties op vormgeving, het gebruik van beeld, de kracht van de boodschap en de impact.

Antoni van Leeuwenhoek 
De jury noemt de advertentie van Antoni van Leeuwenhoek, gemaakt door bureau TBWA/Neboko Downtown, krachtig doordat er op een heel andere manier gekeken wordt. Daarmee onderscheidt deze advertentie zich van de manier die men gewend is van ziekenhuisadvertenties. ‘We wilden vooral het schokeffect laten zien, van mensen waarvan je niet verwacht dat ze tegen gelijke behandeling zijn. Het Antoni van Leeuwenhoek is er voor iedereen. De advertentie wekte veel reacties op; hij heeft voor veel mensen echt een betekenis’, aldus Germaine Custers van Antoni van Leeuwenhoek.

Wakker Dier 
De advertentie van Wakker Dier, gemaakt in eigen beheer, trok dit jaar de meeste stemmen en wint hiermee de publieksprijs. ‘Dit jaar deden we voor de derde keer mee aan de NRC Charity Awards. Voor onze deelname hebben we een heel plan opgesteld, met daarin onder andere nieuwsbrieven en social media en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Omdat we voor de derde keer op rij gewonnen hebben was dit onze laatste deelname aan de NRC Charity Awards, er zijn namelijk zoveel goede doelen die een prijs verdienen!’ aldus Hanneke van Ormondt van Wakker Dier.

Foto: v.l.n.r.: Anne Mars en Germaine Custers (Antoni van Leeuwenhoek), Hanneke van Ormondt en Judith Zaal (Wakker Dier), Jan van der Marel (NRC Media) en Astrid Prummel (Adformatie).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!