Back Back Nieuws

Antieke bolides bij Restaurant Belle

16 december 2011
In de avond en nacht van zaterdag 18 op zondag 19 december zal een uniek auto spektakel plaatsvinden bij Restaurant Belle in Oud Zuilen. ‘The 100 Miles of Amsterdam’, een midwinternachtrit voor (sport)wagens van minstens 71 jaar oud, alle gebouwd voor de tweede wereldoorlog.

 

Uitdaging van de eerste orde

De vijftig grotendeels open(!) automobielen maken een barre rit van 160 kilometer - ofwel 100 mijlen - van Amsterdam centrum via polderwegen naar Utrecht en terug. Een ware test voor mens en machine. De meeste automobilisten zullen liever thuisblijven. Maar de bestuurders van deze oerauto's zien de zware tocht langs onverlichte, smalle en soms glibberige polderpaden als een uitdaging van de eerste orde.

 

Schouwspel van flonkerend chroom

Met dikke leren jassen, vliegenierscaps en stofbrillen wapenen zij zich tegen de bittere kou en bidden dat hun antieke vehikels zonder problemen door de nacht zullen komen. Voor toeschouwers is het een schitterend spektakel. Een groep van vijftig bolides die je normaal alleen in het museum ziet passeert zacht grommend door het duister van de polder en kerstverlichte dorpen. Een schouwspel van grote koplampen, glanzende spatborden, flonkerend chroom en nikkel.

 

Deelnemende auto’s

Deelnemende merken zijn roemruchte namen zoals Bentley, Alvis, Bugatti, Riley, Aston Martin, Lagonda, Amilcar, MG, Lancia, Talbot, Austin, en nog veel meer. Oudste deelnemende auto is een T-Ford uit 1915. De duurste auto is een acht cilinder Alfa Romeo 2900 waarvan de verzekerde waarde de zes nullen ruimschoots passeert.

 

Meer informatie

In Amsterdam wordt gestart om 19.30 uur. De automobielen gaan via Utrecht, langs de Domtoren naar Restaurant Belle in Oud Zuilen waar de bestuurder en mecanicien weer op temperatuur kunnen komen. Dit is een goede gelegenheid om de auto’s en chauffeurs te bewonderen (23:00 - 01:30). Meer informatie is te vinden op www.the100miles.com of www.restaurantbelle.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!