Annual Dutch Art Fair in WFC AmsterdamAnnual Dutch Art Fair in WFC Amsterdam
Back Back Opdrachtgever aan het woord

Annual Dutch Art Fair in WFC Amsterdam

22 november 2019

De ontmoetingsplek voor iedereen die van kunst houdt

 

WFC Amsterdam is dé plek waar diverse werelden, zoals kunst en cultuur bij elkaar worden gebracht. Ook bedrijven van buiten de modebranche hebben de weg naar het WFC Amsterdam gevonden. Raoul Locht van De Kunst Collega’s organiseerde er dit jaar voor de 9e keer de Annual Dutch Art Fair (ADAF). Professionele kunstenaars uit verschillende landen presenteerden hun eigen werk.

Het was de 9e editie van de ADAF, voorheen de Nationale Kunstjaarbeurs. Raoul werkte als projectmanager voor de ADAF en is momenteel voorzitter van Stichting Kunstweek en de Kunst Collega’s BV. Jaarlijks organiseren zij zes kunstbeurzen, waar de ADAF er één van is, om kunstenaars in contact te brengen met kunstliefhebbers. De overige beurzen zijn in Arnhem, Breda, Eindhoven en Nieuwegein.

Voor kunstenaars en kunstliefhebbers

Promotie van het evenement, drukwerk, catalogi, standwerk, de organisatie van ADAF neemt de kunstenaars veel zaken uit handen. ‘Om het Louvre syndroom te voorkomen houden we het op 150 – 200 kunstenaars, ook voor bezoekers is dat behapbaar, anders wordt het wel erg veel’, aldus Raoul.

De driedaagse beurs in het WFC Amsterdam werd dit jaar feestelijk geopend door Berdien Stenberg, tijdens de vipavond op vrijdag.

Representatieve locatie

Cindy Bakker exposeert voor de eerste keer: ‘Ik vind het een nette locatie. Wel wat strakker dan bijvoorbeeld Eindhoven (Het Klokgebouw, red.). Maar de entree is mooi. Het was een warme ontvangst. Ik heb al veel leuke mensen ontmoet hier.’ Ook Hanneke van der Kruit is erg te spreken over de organisatie en de proactieve informatievoorziening. Ze exposeerde al vaker: ‘Het is ruim opgezet, brede paden, dat is erg prettig. Een representatieve locatie om genodigden te ontvangen.’

Een netwerkavond met walking dinner

‘Ik probeer altijd wel iets met bedrijven te organiseren, een netwerkavond bijvoorbeeld, gecombineerd met een walking dinner. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden’, zegt Raoul. ‘We hebben een vaste cateraar. Die doet al onze beurzen.’ Tijdens de beurs worden een aantal prijzen uitgereikt, de talentaward en de publieksprijs.

De betaalbaarheid is zeker een pluspunt

Raoul: ‘Met projectmanager Mike (Cats) van WFC Congresses & Events is het echt super samenwerken. Sinds dit jaar is er ook een goederenlift, dat is een flinke vooruitgang. De locatie is uitstekend bereikbaar met een grote parkeergarage De betaalbaarheid van de locatie is zeker een pluspunt.’

ADAF maakte gebruik van de totale oppervlakte van 3500 m2, flexibel inzetbaar doordat de totale ruimte is verdeeld over twee ruimtes van 1.500 m² en één (ontvangst) ruimte van 500 m².

Fact & Figures

Het WFC Amsterdam is centraal gelegen aan de Westas langs de ringweg A10 in Amsterdam

  • 10 minuten van Schiphol
  • 5 min. van station Lelylaan
  • 950 parkeerplaatsen (2,40 per uur en 17,50 per dag)
  • 3 min. van tramlijn 1, 2 en 17
  • Taxistandplaats voor de deur
  • Westcord Fashion Hotel en Citiez Hotel in de buurt

Geïnteresseerd om je evenement in het WFC Congresses & Events te organiseren? Neem contact op met Mike Cats.

Door > Lilian Kuerten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!