Back Back Interview

Anne-Marije Hogenboom: ‘Laat de inhoud van een event aan een professional over’

03 maart 2015

Wie zijn je branchegenoten? Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat zijn hun dromen? Waarom hebben ze voor deze branche gekozen en hoe zien ze de toekomst ervan? In Event Personality leer je je branchegenoten pas echt kennen! Deze keer maken we kennis met Anne-Marije Hogenboom, Hoofd Sales & Evenementen bij Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem.

Wie is Anne-Marije Hogenboom?
36 Jaar geleden stond mijn wieg in het Brabantse Land en tegenwoordig ben ik woonachtig in Scheveningen met uitzicht op zee. Hospitality zit in mijn bloed; zo heb ik de Middelbare Hotelschool Rooi Pannen in Tilburg afgerond en vervolgens ben ik verder gegaan op de Hogere Hotelschool in Den Haag. Ik ben ‘de vrouw van’ Guido Hogenboom (Solid Rental) en sinds vorig jaar zijn we samen trotse ouders van een klein rood dondertje: Sofie . Je zult begrijpen waar onze gesprekken ’s avonds over gaan: evenementen, poepluiers, evenementen, eerste tandjes, evenementen…

Wat is typisch Anne-Marije Hogenboom?
Ik ben een gezelligheidsmens en een strever naar perfectie. Ook ben ik diplomatiek met een gezonde dosis ongeduld en humor.

Beroep en bedrijf? Waarom deze branche?
In tegenstelling tot andere studenten van de Hogere Hotelschool wilde ik stage lopen bij een evenementenbureau. En ondanks het feit dat er toen in die tijd eigenlijk geen mogelijkheden waren vanuit de Hogere Hotelschool is het me toch gelukt. Dat bleek een juiste keuze. Via een stage bij Obsession Event Group ben ik terecht gekomen bij het World Forum Convention Center in Den haag en nu werk ik sinds drie jaar als Hoofd Sales & Evenementen bij Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem. Het feit dat het een enerverende branche is die zich nog steeds blijft ontwikkelen en innoveren en waar nooit iets hetzelfde is, dat spreekt mij aan!

Mooiste evenement dat jullie mochten hosten / organiseren?
Ondanks de vele mooie evenementen die wij neerzetten, denk ik toch dat het voor mij de tv opname van de productie Maestro is. Naast het feit dat het een grote bijdrage heeft geleverd om de Philharmonie als evenementenlocatie op de kaart te zetten, was het een nieuw concept op TV. Iedereen heeft kunnen zien dat het voor de schermen een grote productie was maar zeker ook achter de schermen was het een feest om mee te mogen maken. Eenentwintig dagen een productie in huis, dat is toch uniek. En wanneer daar vervolgens direct ‘So you think you can dance’ achteraan komt, die gedeeltelijk gebruik maakten van dezelfde techniek en faciliteiten, ja, word ik daar blij van!

Mooiste evenement dat je hebt bijgewoond?
Dat was in het World Forum Convention Center: een internationaal congres van IBM, Information on Demand voor 2.200 personen. IIk kreeg de gelegenheid om onderdeel uit te maken van het projectteam van IBM. Van dat proces heb ik ontzettend veel geleerd. Zenuwachtig was ik bij de evaluatie, ik was toch bang dat ik iets over het hoofd had gezien. Er kwam echter geen enkele kritiek. Toen heb ik een traantje van blijdschap weggepinkt.

Wat of wie inspireert jou?
Mijn vader, in het verleden maar ook nu nog. Hij heeft mij geleerd ergens voor te gaan en ook dat er meerdere kanten zijn aan iets. Zeker bij een locatie als de Philharmonie helpt mij dat enorm. Het verkopen van een locatie dat naast evenementenlocatie ook een historisch gebouw is met een maatschappelijke rol, is toch anders dan andere evenementenlocaties. Dat vergt een ruimere blik en is daardoor ontzettend interessant en divers.

Waar droom je nog van?
Haha, nachtrust! Er zijn vast lezers die op dit moment ook jonge kinderen hebben

Hoe ziet de branche er over vijf jaar uit?
Evenementen die nog meer ‘een experience’ zijn en daarbij gaat het om de inhoud. Locaties zullen nog meer alleen faciliterend zijn dan nu het geval is. Zorg daarom dat je de best faciliterende locatie bent en laat de inhoud aan een professional over.

Met wie uit de branche wil je graag een avondje uit eten en waarom?
De directeur van het China Convention Center in Peking, een van de grootste congrescentra ter wereld. Hoe zou het daar aan toe gaan? Ik denk dat we ook op het gebied van hospitality nog heel wat kunnen leren van de Chinezen.

Hekel aan?
Mensen die 80 rijden op de snelweg. Die moeten ze hun rijbewijs afpakken en een fiets geven. En het feit dat de dag maar 24 uur heeft. Verder kan ik veel hebben

Dol op?
Patat en wodka. Zon en vakantie. Avond stappen en alles loslaten. Goed boek en house muziek. In willekeurige volgorde. Ik ben nog op zoek naar een manier om het allemaal te kunnen doen, maar ja, te weinig tijd he?

Dit weet of verwacht bijna niemand van mij…
Zo op het oog ben ik een ‘keurig meisje’, maar wanneer er gestapt word, laat dan ‘het lichten uitdoen’ maar aan mij over!

Welke wijsheid wil je graag met je branchegenoten delen?
Ondanks dat je als locatie met name faciliterend bent, blijkt het nog steeds moeilijk goed te luisteren. Want alleen wanneer je kunt achterhalen wat de daadwerkelijke boodschap is die je opdrachtgever uit wil dragen ben je in staat de juiste prestatie te leveren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!