Anderhalve meter? Geen probleem bij Riverside Anderhalve meter? Geen probleem bij Riverside
Back Back Locaties

Anderhalve meter? Geen probleem bij Riverside

02 oktober 2020

Riverside, Strand Maaslanden is een buitenlocatie op de kop van het schiereiland van waterrecreatiegebied De Gouden Ham. Het terrein biedt alles wat je zoekt voor buitenactiviteiten met collega’s en relaties: prachtige natuur, volop gelegenheid voor sport en spel, uitstekende faciliteiten en vooral héél veel ruimte. Natuurlijk is het lastig om in het coronatijdperk bedrijfsevenementen te plannen. Maar als ergens de anderhalvemetermaatregel lachend gehanteerd kan worden, dan is het wel hier.

Riverside is een zeer ruim opgezette outdoor locatie met allerlei activiteiten voor particulieren en bedrijven. Zo kun je er op het water terecht met een kano, zeilboot of gemotoriseerd vaartuig. Fietsen, steps en elektrische tuktuks bieden vertier op de weg rondom het natuurgebied waarin Riverside ligt. 

Onder andere een klimwand en een boogschietbaan bieden mogelijkheden om sportieve skills te testen. En de gezellig ingerichte horecagelegenheden zijn er voor de verdiende rust- en verwenmomenten.

Ruimte voor samenkomst

Sinds de start in 2011 is Riverside een begrip geworden onder zowel particulieren als bedrijven. Naast publieksactiviteiten werden er bijvoorbeeld meermaals festivals voor bedrijven opgezet met soms vele honderden gasten. Corona heeft de situatie wel wat veranderd. ‘De afgelopen tijd hebben we vooral gezinnen verwelkomt’, zegt Els Timmerman, die samen met haar man Joris deze avontuurlijke locatie runt. ‘Mensen blijven toch op zoek naar mogelijkheden om samen iets leuks te doen. We zijn blij dat we dat kunnen faciliteren in deze tijd.’

Teambuilding kan weer

De zakelijke markt stagneerde tijdelijk door de coronamaatregelen. ‘Bedrijven willen nu eenmaal geen evenementen organiseren met het risico dat iemand er besmet raakt met het virus’, zegt Els. Inmiddels is wel duidelijk dat er toch veel mogelijk is op een veilige manier. En gezien de ruimte, is Riverside een goede keuze om weer eens iets moois te organiseren zoals een teambuildingsuitje of een ‘heidedag’.

Veel groepsmogelijkheden

Els wijst erop dat bijna alle activiteiten bij Riverside uitstekend zijn vorm te geven binnen de norm van anderhalve meter afstand. ‘Onze horeca zoals het strandpaviljoen en het omliggende terras bieden veel ruimte om op een veilige manier samen te komen. Deelnemers kunnen op gepaste afstand het water op in een bootje. Ook kunnen ze gebruikmaken van onze fietsen en steps. En bijvoorbeeld boogschieten is bij uitstek een activiteit waarbij afstand houden de norm is. Aan het einde van de dag kan worden afgesloten met een barbecue die net als andere eventonderdelen ruim kan worden opgezet.’

Samen de nacht door

Zelfs overnachten is geen probleem bij Riverside, dat campingfaciliteiten biedt. ‘Overnachten kan naar keuze in tenten of in gelegenheden in de buurt’, legt Els uit. ‘We kunnen hier honderden zakelijke gasten een fijne slaapplek bieden in bijvoorbeeld volledig ingerichte tenten. Zij kunnen gebruikmaken van een centraal sanitairgebouw op het terrein. Naast veiligheid kan daarbij ook privacy worden gewaarborgd. Voor grotere groepen kunnen we het terrein zo afsluiten dat je drie hectare helemaal voor jezelf hebt, zonder dat er iemand anders bij kan.’ Opgeteld bij het activiteitenaanbod, maakt dat Riverside meer dan ooit tot een ideale locatie voor bedrijfsevenementen.

Door > Wally Cartigny

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!