Back Back Nieuws

Amsterdams Kerstfeest door S.V.P. Sfeerbeheer

07 januari 2009
S.V.P. Sfeerbeheer bedacht en organiseerde een uniek Amsterdams Kerstfeest in de Westerkerk in Amsterdam voor één van haar klanten.

De toon voor het feest werd al gezet in de uitnodiging en op de website, waar de genodigden bijzondere details van de Westerkerk te zien kregen. De website van het evenement, waarop de genodigden zich konden aanmelden, bevatte een keuzelijst waaruit men zijn of haar favoriete dansnummer kon kiezen. De Top 10 van deze nummers werd vervolgens gedraaid op het feest in de Westerkerk. Op 11 & 12 december werd de Westerkerk gereedgemaakt voor dit sfeervolle kerstfeest.

Op de avond zelf kwamen de gasten binnen in een elegant ingerichte ontvangstruimte die met voile was afgescheiden van het diner gedeelte. Hierdoor konden zij al een glimp opvangen van het prachtig gedecoreerde en uitgelichte middenschip van de kerk waar later het door de Borrelfabriek verzorgde kerstdiner zou plaatsvinden.

Het diner werd traditioneel afgesloten met een unieke Amsterdamse act waarin de historie van Amsterdam, de Westerkerk en de Jordaan verwerkt waren.

De inleiding bestond uit een, door Jos van der Kooy gespeeld, klassiek muziekstuk op het bijzondere, in 1686 gebouwde kerkorgel van de Westerkerk. Een regen van witte rozenblaadjes luidde vervolgens het nummer ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ in, dat onder begeleiding van het orgel vertolkt werd door de Amsterdamse volkszanger, René van Beeten, wiens opa ook al eens in de Westerkerk had opgetreden.

Het feest kon vervolgens losbarsten in de speciaal voor deze gelegenheid in de kerk gebouwde Jordanese kroeg waar het verdere optreden van René van Beeten voor een echte Amsterdamse stemming zorgde.

De avond werd in stijl afgesloten met de door de gasten zelf samengestelde Dans Top 10, vakkundig aan elkaar gemixt door de Amsterdamse DJ Rob Boskamp.

De Westerkerk bleek de perfecte locatie voor deze unieke avond. Door in de kerk zowel de ontvangst, het diner als het feest te laten plaatsvinden werden deze onderdelen één beleving op een interessante en historische locatie. Een uniek Amsterdams Kerstfeest.

Conceptontwikkeling & uitvoering: S.V.P. Sfeerbeheer in samenwerking met De Westerkerk, De Borrelfabriek, AWS & Inspired by: Mathijs Nokkert.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!