Amsterdam verwelkomt MozFest 2021Amsterdam verwelkomt MozFest 2021
Back Back Nieuws

Amsterdam verwelkomt MozFest 2021

08 maart 2021

Ruim 5.000 deelnemers uit meer dan 80 landen nemen vanaf 8 maart deel aan Mozilla Festival, een van de grootste internationale bijeenkomsten van voorvechters van een humaan internet. MozFest komt voor drie jaar naar Amsterdam en is dit jaar volledig online. 

 

Het festival is uniek doordat het door de deelnemers zelf wordt samengesteld. Duizenden technologen, activisten, ondernemers, academici en kunstenaars brengen in meer dan 400 sessies de meest urgente internetproblemen in kaart en werken samen aan oplossingen. 

Betrouwbare Kunstmatige Intelligentie

Algoritmische vooroordelen, online desinformatie en tal van andere internetvraagstukken; tijdens de elfde editie van dit jaarlijkse evenement ligt de focus op Kunstmatige Intelligentie (AI) in ons dagelijks leven.

Digitale Stad Amsterdam

Amsterdam zet zich in voor een vrije, inclusieve, digitale stad. Wethouder Touria Meliani is dan ook heel blij met de komst van MozFest: ‘Drie jaar geleden is de agenda voor Digitale Stad Amsterdam in het leven geroepen. Hiermee richten we ons op de digitale rechten van burgers, privacy en transparantie. We geloven dat een gezond internet bijdraagt aan een leefbare stad. MozFest past daar uitstekend bij.’ Tijdens het festival gaat Meliani in gesprek met Waag-oprichtster Marleen Stikker over de digitale toekomst van Amsterdam.

Programmering

De lokale Amsterdamse activiteiten zijn onderdeel van het uitgebreide internationale programma vol workshops, films, lezingen, rondetafelgesprekken, kinderprogramma’s, hackathons, tentoonstellingen en sociale evenementen. MozFest duurt twee weken; van 8 t/m 19 maart. De kaartverkoop gaat op basis van een donatie; je betaalt wat je kunt. Alle informatie over het programma en tickets is te vinden op mozillafestival.org.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!