Back Back Nieuws

Amsterdam stijgt naar 9e plaats als internationale congresstad

20 augustus 2007
Amsterdam is in 2006 gestegen naar de negende plaats op de wereldranglijst van internationale non-corporate congressteden. Daar mee laat Amsterdam steden als New York, Praag en Berlijn achter zich.

In 2006 vonden in Amsterdam 117 internationale non-corporate congressen plaats (in 2005: 98). Het betreft een lijst van congressen van internationale organisaties en overheden die jaarlijks wordt gepubliceerd door de Union of International Associations (UIA). Het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) is bijzon der verheugd over de groei in 2006.

Marc Horsmans, business-unit manager Amsterdam Congres Bureau: “Een resultaat waarop Amsterdam trots kan zijn. Wij hopen er in te slagen de opwaartse lijn door te zetten.“ Mede dankzij een investering van de gemeente Amsterdam Economische Zaken heeft ATCB al een aantal jaren extra activiteiten ontwikkeld voor de promotie van Amsterdam als congresstad en deze blijken hun vruchten af te werpen.

Voor 2007 en volgende jaren kan nog geen betrouwbare prognose gemaakt worden. Bekend is dat non-corporate congressen rouleren tussen diverse steden. Gezien het grote economische belang neemt de wereldwijde concurrentie tussen congressteden nog steeds toe. Amsterdam zal alles op alles moeten zetten om zijn plaats in de top tien te kunnen behouden. Daarom heeft ATCB in samenwerking met de gemeente Amsterdam Economische Zaken en het bedrijfsleven in 2006 een driejarig programma gestart met als doel de positie van Amsterdam als congres destinatie te verbeteren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!