Amsterdam sluit af met #BeKind2019Amsterdam sluit af met #BeKind2019
Back Back Nieuws

Amsterdam sluit af met #BeKind2019

31 december 2018

In opdracht van de Gemeente Amsterdam organiseert SVP Sfeerbeheer in samenwerking met Artifex en het Amsterdam Light Festival het Oud en Nieuw evenement #BeKind2019.

Engelen verkondigen #BeKind2019

Half december streken 7 markante engelen neer in Amsterdam. Ze staan symbool voor de campagne #BeKind2019 die in opdracht van de Gemeente Amsterdam wordt uitgevoerd. Tot en met zaterdag 29 december 2018 kon men een wens doen door plaats te nemen tussen de vleugels van de engelen en de wens te delen via sociale media met #BeKind2019. Op 31 december om middernacht worden de nieuwjaarswensen symbolisch losgelaten in het nieuwe jaar tijdens de nieuwjaarsviering van de stad Amsterdam op de Kop van Java.

Vuurwerkshow

Om twaalf uur 's nachts is er een spetterende vuurwerkshow. Vanaf het Java-eiland, de Jan Schaeferbrug en de Noordwal is het vuurwerk te bekijken.

Videokunst

Voorafgaand aan de vuurwerkshow, vanaf ca. 22.00 uur, zullen de meest markante nieuwjaarswensen vertoond worden op de Kop van Java.

#BeKind2019 muziek

De videokunst zal worden ondersteund door de muziek van de Classical Music Rave Collective.

Voor #BEKIND2019 brengen de Classical Music Wave Collective culturen uit de 4 windstreken bij elkaar en doen die samensmelten, net zoals dat Amsterdam ook gebeurt. Soms met een beetje frictie, maar altijd zoekend naar harmonie.

Zij zullen elkaars muziek spelen en laten samenvloeien tot een climax vlak voor het aftelmoment. Vervolgens komt er een muziekmix die in samenwerking met de vuurwerkshowontwerpers het vuurwerk begeleidt.

Live uitzending

Op oudejaarsavond wordt de vuurwerkshow live uitgezonden op SBS6. Al vanaf 18 december zendt AT5 dagelijks de bijzonderste #BeKind2019 wensen in korte reportages uit.

Met blije oortjes het nieuwe jaar in met de Classical Music Rave Collective

Amsterdam is de smeltkroes van de wereld: divers, tolerant en een tikkeltje grofgebekt. Waar de wereld samenkomt en samen hoort. De stad van duizend liederen, van overal, voor iedereen. De stad die klinkt als muziek uit kleine cafés en op haar eigenste grachten.

Muziek is de taal die verbindt. Het is een taal waarnaar iedereen luistert en zoekt naar harmonie. Muziek draagt geschiedenis met zich mee. Het is de uiting van jouw cultuur, van vroeger en nu, voor nu en voor morgen.

De Classical Music Rave Collective is een Amsterdams verbond van artiesten die traditie en toekomst bij elkaar brengen met podiumkunst en feest. Ze vertrekken steeds vanuit klassieke muziek en verbinden die dan met muziek en kunst van vandaag.

De professionele musici die op oudejaarsavond live naar het vuurwerk toe spelen, hebben hun wortels in verschillende wereldculturen, en natuurlijk een sterke band met Amsterdam:

  • Kris Berry, singer/songwriter uit Curaçao die dit jaar door de wereldberoemde Gregory Porter werd uitgenodigd om zijn shows te openen.
  • Eva van Manen is een Amsterdamse zangeres, songwriter, beatmaker en de producer van haar eigen muziek.
  • Yung-Tuan Ku is percussioniste uit Taiwan, een meester op de marimba en muziektheatermaakster.
  • Celia García-García is een klassieke pianiste en celesta speler die thuis in zowel kamermuziek als orkestmuziek (met o.a. het Koninklijk Concertgebouw Orkest)
  • Nawras Altaky is een jonge zanger en oed-speler uit Syrië met een passie voor klassieke en moderne muziek uit het Midden-Oosten.
  • Gino Bombrini is een drummer, gitarist en producer uit het verre Zuid-Limburg. Frontman van de band Komodo en ook bekend van de band SKIP&DIE.
  • Modar Salama is een Syrische percussionist die zijn carrière begon met oriëntaalse muziek, jazz en Latin. Nu werkt hij aan zijn geheel eigen muziekstijl.
  • Lucas Dols, veelgevraagd bassist (o.a. Room Eleven, Metropole Orkest), workshopleider en oprichter van de stichting Sounds of Change.
  • Mame N'Diack is een uitzonderlijke zanger, percussionist en verschijning uit Senegal.
  • Brendan Jan Walsh, a.k.a. Mr Van Walsh is de artistiek leider van het gezelschap. Hij is een deejayende dirigent, cellist, presentator, programmeur en oprichter van de Classical Music Rave. Hij is Brits geboren, Belgisch getogen, Europees geschoold, wereldwijd werkend, maar zijn thuis is Amsterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!