Back Back Nieuws

Amsterdam RAI trotse gastheer 18e editie IBC

17 september 2010
De nieuwste (technische) ontwikkelingen op televisiegebied zijn de afgelopen dagen gepresenteerd in Amsterdam RAI. Het totaal aantal bezoekers van de International Broadcasting Convention (IBC 2010) was 48.521, dit is een stijging van 8,7% en hiermee is deze editie de twee na grootste IBC in de geschiedenis. Het gastvrije ontvangst van de stad Amsterdam werd enorm gewaardeerd door de IBC- bezoekers. Bijzonder was de presentatie van Ultra High Definition Television (Super Hi-Vision, SHV) die samen met de RAI en KPN tot stand is gebracht.

Super Hi-Vision werd in de RAI gepresenteerd door exposant NHK. Deze Japanse Broadcasting Corporation liet live beelden van de stad zien op een bioscoopformaat scherm in een tijdelijk gebouwd theater in Amsterdam RAI. De grootte en scherpte van het beeld en een Dolby 22.2 geluidssysteem gaven de kijker een extreem realistische weergave van de werkelijkheid. Super Hi-Vision is naar verwachting de volgende standaard in digitale televisie.

Om deze Super Hi-Vision presentatie mogelijk te maken, werkte NHK samen met IT-specialisten van Amsterdam RAI en KPN Events & Conferencing. Dankzij de speciaal aangelegde glasvezelverbinding en de hoogwaardige IT-infrastructuur in de RAI is deze presentatie gerealiseerd.

IBC

IBC is de grootste internationale vakbeurs die jaarlijks in Amsterdam plaatsvindt. Dit jaar trok de beurs 48.521 bezoekers en 1300 exposanten uit meer dan 130 landen. Met alle 12 hallen, plus een tijdelijk paviljoen maakte de IBC optimaal gebruik van het RAI-complex.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!