Back Back Nieuws

Amsterdam RAI kiest voor duurzaam goederentransport per schip

07 september 2011
Amsterdam RAI is afgelopen dinsdag voor het eerst bevoorraad per schip. Volgeladen kwam het elektrisch aangedreven schip van Mokum Mariteam aanvaren en vol vracht verliet het schip de RAI-haven.

 

Early adapter

Amsterdam RAI is early adapter van het duurzame initiatief om het vervoer over de weg terug te dringen, transportbewegingen rondom de RAI te verminderen en de luchtkwaliteit en geluidshinder in de Amsterdamse binnenstad te verbeteren.

 

Stille en schone motoren

Na decennia worden de Amsterdamse grachten door Mokum Mariteam voor het eerst weer gebruikt voor goederenvervoer. Met als verschil dat de schepen van Mokum Mariteam zijn aangedreven door stille en schone elektrische motoren. Bovendien is het just-in-time principe tot in detail doorgevoerd, want de schepen brengen niet alleen goederen naar de plaats van bestemming, maar retourgoederen als afval worden op dezelfde efficiënte, milieuvriendelijke wijze afgevoerd.

 

Nieuw hoofdstuk in MVO-beleid

Dankzij de RAI-haven is het Amsterdamse beurs- en congresbedrijf direct aangesloten bij het fijnmazige waternetwerk van Amsterdam. Daarmee is Mokum Mariteam een logische keuze voor Amsterdam RAI. Elektrisch watervervoer is een nieuw hoofdstuk in het MVO-beleid van Amsterdam RAI. Het idee kwam tot stand dankzij de vruchtbare samenwerking met Icova, afvalverwerker en één van de initiatiefnemers van Mokum Mariteam.

 

Zes stadsvrachtwagens worden hiermee vervangen

De bevoorrading van evenementen leent zich goed voor deze schone en stille goederentransport. Met de inzet van het schip van Mokum Mariteam kunnen per vol schip – de inzameling van retourvracht meegerekend – vijf à zes stadsvrachtwagens vervangen worden.

 

Duurzame ambitie

Duurzaamheid staat al jaren hoog op de agenda bij Amsterdam RAI. Doel is om binnen vijf jaar als congres- en evenementenorganisatie koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid. Het maatschappelijk belang voor de stad en regio is altijd nadrukkelijk meegewogen bij Amsterdam RAI. Amsterdam RAI is trots op de samenwerking met Mokum Mariteam: met de ‘vracht door gracht’ levert Amsterdam RAI een zichtbare bijdrage aan een schoner Amsterdam.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!