Back Back Nieuws

Amsterdam gereed voor WK Roeien: Neptunus bouwt tijdelijk dorp

20 augustus 2014
Amsterdam staat van 24 tot en met 31 augustus in het teken van de internationale roeisport. De Amsterdamse Bosbaan is inmiddels helemaal klaargemaakt voor zo’n 50.000 sportliefhebbers die het WK Roeien gaan bezoeken. Bouwbedrijf Neptunus heeft gezorgd voor een variëteit van tenten met een totaaloppervlakte van ruim 7.000 m2. Voor het eerst sinds 1977 is Nederland weer gastheer van het grote roeievenement.

De diverse accommodaties van Neptunus zijn binnen enkele dagen gebouwd en na gebruik weer opnieuw in te zetten voor andere evenementen. Ongeveer 30 kleine paviljoens worden ingezet voor publiekscatering en stands. Middenin deze zogenoemde Market Street bevindt zich het terras (Fanzone). Hier kunnen de bezoekers dichtbij het water zitten en het WK extra goed beleven. Verder bouwde Neptunus verschillende tijdelijke accommodaties die zullen dienen als onder andere entree paviljoen, VIP ruimte, VIP catering paviljoen, ontvangst-, lunch- en relaxruimte voor de 1.500 roeiers.

Ervaring
De demontabele bouwer is gespecialiseerd in (sport)evenementen en leverde eerder voor bijvoorbeeld WK Wielrennen, Olympische Spelen in Sotsji en Londen. Dorrie Eilers, directeur van Neptunus: ‘We zijn enorm trots dat we als leverancier geselecteerd zijn voor het WK Rowing. We bouwen veel tijdelijke accommodaties voor sportevenementen, maar het WK Rowing is natuurlijk een heel bijzonder evenement.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!