Amsterdam een van de belangrijkste Europese topsteden voor livemuziekAmsterdam een van de belangrijkste Europese topsteden voor livemuziek
Back Back Nieuws

Amsterdam een van de belangrijkste Europese topsteden voor livemuziek

24 april 2024

Nu het festivalseizoen nadert, maken muziekliefhebbers zich klaar om Europa te verkennen en te genieten van de gevarieerde muziekscene. Live-optredens en festivals zijn erg in trek: de 2024 tickets voor Glastonbury waren in minder dan een uur uitverkocht en in de voorverkoop van Tomorrowland werden 200.000 tickets verkocht in minder dan een half uur.

Om muziekliefhebbers te helpen hun perfecte all-in-one reis te plannen, heeft online reisorganisatie weloveholidays de beste Europese steden voor livemuziek in 2024 onthuld. Door het aantal festivals, concerten, livemuziekbars en concertpodia in elke stad te analyseren, laat weloveholidays zien welke steden de ultieme livemuziekervaring bieden.

De top 5

De Britse hoofdstad Londen geldt als de beste stad voor muziekliefhebbers om te bezoeken. Met 2.437 concerten, 25 festivals, 133 live-muziekbars en 47 concertzalen biedt de stad ongeëvenaarde en diverse muzikale ervaringen.

Hamburg, de thuisbasis van het muziek- en kunstfestival Dockville, volgt op de tweede plaats. Als geboorteplaats van wereldartiesten zoals popzangeres Nena, rockband Tokio Hotel en techno-artiest Scooter, zorgen de 826 concerten, 15 festivals, 107 live-muziekbars en 16 concertzalen van de stad samen voor een score van 1,51.

Op de derde plaats staat Parijs, met een aantal van de meest prestigieuze en historische concertzalen ter wereld, zoals het Palais Garnier, de Philharmonie de Paris en het Théâtre du Châtelet. Je vindt 1.181 concerten, 6 festivals, 95 livemuziekbars en 35 concertzalen in de Franse hoofdstad.

De hoofdstad van Duitsland - Berlijn - volgt op de vierde plaats met 1.087 concerten, 10 festivals en 98 live-muziekbars. Manchester, UK, de geboorteplaats van de iconische bands Oasis en de Bee Gees, sluit de top vijf af. Dankzij het rijke muzikale erfgoed, 1.203 concerten, 13 festivals, 76 live-muziekbars en 13 concertzalen, biedt Manchester een kleurrijke mix van muzikale ervaringen.

Andere steden in de top 15

Keulen, op de zevende plaats, is de derde Duitse stad die in de top 10 belandt. Met meer dan 700 concerten, 6 festivals en 71 livemuziekbars heeft de carnavalshoofdstad van Duitsland een uitstekende muziekscene. Wenen staat op de achtste plaats met 445 concerten, 9 festivals, 70 livemuziekbars en 35 concertzalen met klassieke en hedendaagse muziek. Glasgow, Schotland, sluit de top 15 af met 913 concerten, 4 festivals, 64 livemuziekbars en 3 concertzalen.

Nederlandse toppositie

Met een notering op de 11e plek, weet ook Amsterdam een plek te bemachtigen in de rij van de belangrijkste muziekhoofdsteden van Europa.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!