Back Back Nieuws

Amsterdam Dome gaat niet door

28 januari 2005

De bouw van de evenementen- en sporthal Dome in Amsterdam-Noord gaat niet door. Investeerder JHC Arena Holding heeft wethouder Maij (Sport) donderdag in een e-mail laten weten zich terug te trekken. Waarom het Finse bedrijf afhaakt, is voor de gemeente nog onduidelijk.

'Ik heb de beoogde bouwer nog niet kunnen spreken', zei Maij. Ze is enorm teleurgesteld en verbaasd over het besluit. 'We hebben altijd goed contact gehad met het bedrijf. Alles was op een haar na geregeld en de champagne lag al koud.'
Volgens een woordvoerder van JHC Arena Holding zijn de financiers de trage besluitvorming zat. 'Eerst zou de knoop in oktober worden doorgehakt, toen werd het december en toen weer maart. Elke maand uitstel, was er een te veel.' Overigens kwam het besluit van de financiers voor het bedrijf ook onverwachts. JHC Arena Holding zou 70 miljoen euro in het project investeren.

Volgens de gemeente zal het besluit grote gevolgen hebben. De Dome moest het middelpunt worden van het vernieuwde centrum van Amsterdam-Noord. De evenementenhal zou volgens berekeningen van het Nederlands Economisch Instituut jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers trekken. Die zouden 81 miljoen euro opbrengen aan entreegelden, overnachtingen en consumpties. Ook moest Dome veel extra banen opleveren.

In 2003 zette de gemeente een streep door de bouw van een groot concerthal 'Music Dome' in Amsterdam Zuid-Oost. In plaats daarvan koos zij voor 'Sport Dome' in Amsterdam-Noord. (ANP)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!