Amsterdam Dance Event maakt programma compleetAmsterdam Dance Event maakt programma compleet
Back Back Nieuws

Amsterdam Dance Event maakt programma compleet

11 oktober 2021

De organisatie van het Amsterdam Dance Event heeft, in samenwerking met clubs en festivalorganisatoren, meer dan 350 ADE Festival en Arts & Culture evenementen op 140+ locaties bevestigd, sinds het besluit van vorige maand om het evenement door te zetten. ADE 2021 vindt plaats van 13 t/m 17 oktober.

Met minder dan een week te gaan heeft ADE haar volledige programma van dagevenementen voltooid. De locaties en organisatoren in Amsterdam hebben enorme veerkracht getoond om deze prestatie mogelijk te maken, en de organisatie kijkt er naar uit om alle liefhebbers van elektronische muziek weer te verwelkomen. Onder de bevestigde artiesten bevinden zich onder meer Animistic Beliefs, Armin van Buuren, Don Diablo, DJ Pierre, Elena Colombi, Hunee, Job Jobse, KI/KI, Luke Slater, mad miran, Maya Jane Coles, Sunnery James & Ryan Marciano, Todd Terry, een ADE Special live concert van Weval x Metropole Orkest en veel meer. Het volledige programma is hier te vinden.

ADE Arts & Culture

Naast het welbekende festivalprogramma richt ADE zich op een verscheidenheid aan artistieke disciplines rond elektronische muziekcultuur via het nieuwe Arts & Culture programma, met artistieke residencies, tentoonstellingen, films, speciale optredens en veel meer. Hoogtepunten zijn onder meer een audiovisuele samenwerking met Nxt Museum, een programma om dansvloeren voor iedereen toegankelijk te maken in samenwerking met Music Moves en mindful raving-ervaringen van Nelly Ben Hayoun, ARK Rave Studio en anderen. Het volledige Arts & Culture programma is hier te vinden.

ADE in Conversation

Hoewel de conferentie van ADE is afgelast, zal de organisatie op donderdag 14 oktober om 17:30 uur een speciale editie van ADE in Conversation uitzenden. Dit online evenement is gratis toegankelijk en wordt live gestreamd vanuit een mixed reality-omgeving, als onderdeel van een innovatieshowcase in samenwerking met Felix Meritis en Ravel. De organisatie nodigt zowel fysiek als virtueel publiek uit om gelijktijdig aanwezig te zijn en interactie te hebben met de sprekers tijdens het live panel: JonVlassopolus (Global Head of Music, Roblox) en Oana Ruxandra (Chief Digital Officer, Warner Music Group) duiken in de mogelijkheden van de metaverse voor muziek en entertainment. Bovendien gaan muzikale visionairs DJ Pierre en Colin Benders in gesprek over innovaties in elektronische muziek, waarbij DJ Pierre demonstreert hoe hij het geluid van Acid House heeft uitgevonden en het duo in de mogelijke toekomst van muziek duikt.

Amsterdam Dance Event wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Dance Event.

Founding partner: Buma

Main partners: Heineken 0.0 | Desperados

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!