Back Back Nieuws

Amsterdam ArenA omgetoverd tot tennistempel voor mega clinic

11 juni 2012
Met de aanleg van meer dan 25 tennisvelden wordt de Amsterdam ArenA op 12 juni voor één dag omgetoverd in een ware tennistempel voor schoolkinderen. Topcoach Sven Groeneveld van Laurense Tennis Academy Amsterdam en TEAM Amsterdam organiseren op die dag een mega clinic voor de schoolgaande jeugd uit de metropoolregio Amsterdam.

 

Initiatiefnemers

TEAM Amsterdam is een samenwerkingsverband tussen Topsport Amsterdam, Projectbureau Olympische Ambitie Amsterdam en de Sport Science Unit van de Vrije Universiteit, gesteund door een aantal bedrijven. Dit project wordt ondersteund door de KNLTB. Bij deze dag zullen onder anderen voormalig wereldtopper John van Lottum en de huidige Nederlandse topper Thiemo de Bakker hun opwachting maken.

 

Op zoek naar Amsterdamse talenten

Onder bijna 500 deelnemende kinderen gaat de internationaal vermaarde tenniscoach Sven Groeneveld op zoek naar Amsterdamse talenten, die het in zich hebben tot een wereldtopper uit te groeien. Daartoe wordt in het stadion waar landskampioen Ajax zijn successen viert, een speciaal mobiel tenniscourt aangelegd.

 

Doelstelling mega clinic

De belangrijkste doelstelling van de mega clinic is echter de schooljeugd uit de metropoolregio Amsterdam te laten ervaren hoe leuk tennis is en hoe gezond sporten en bewegen zijn. Naast de 25 veldjes op het gras van de Amsterdam ArenA zullen er ‘fun activiteiten’ in de gracht rond het veld worden georganiseerd. Het programma valt in drie onderdelen uiteen: team tennis match, tennis fun en tennis talentscouting.

 

Scoutingtraject

Sven Groeneveld, de directeur van de Laurense Tennis Academy Amsterdam, zal zijn ogen de kost geven om in een scoutingtraject verder te gaan met de grootste tennistalenten van Amsterdam. Groeneveld heeft ruim twintig jaar ervaring met het begeleiden van diverse wereldtoppers, zowel in het mannen- als in het vrouwentennis.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!