Back Back Nieuws

Amsterdam ArenA gaat samenwerken met Open-House voor innovatie

08 juni 2015
Amsterdam ArenA en Open-House, hét innovatie en business acceleratie programma voor de festival- & eventindustrie, slaan de handen ineen om innovaties op het gebied van sociale interactie succesvol naar de markt te brengen. Met het net gelanceerde Innovation Center, wil de Amsterdam ArenA uitgroeien tot het kennis- en innovatiecentrum in Nederland op het gebied van slimme en duurzame steden. Door samen te werken met Open-House, slaat de ArenA een duidelijke richting op door innovatie mede te stimuleren voor grootschalige muziekevents.

‘Closed roof stadium’ events
Tom Engbers, Managing Director bij Open-House (een initiatief van ID&T, SFX Entertainment Company): ‘De Amsterdam ArenA is voor ons de gewenste partner op het gebied van grootschalige ‘closed roof stadium’ events. Naast de reeds bestaande samenwerkingen met ID&T en Into The Great Wide Open stelt de toevoeging van de Amsterdam ArenA ons in staat de volgende stap te zetten wat betreft (indoor) evenementen. De samenwerking tussen de Amsterdam ArenA en Open-House  heeft een positieve uitwerking op beide partijen. Amsterdam ArenA krijgt nieuwe concepten via de start-ups, en de start-ups kunnen zichzelf ook breder ontwikkelen en neer zetten door samen te werken met Amsterdam ArenA.’

Het Living Lab
Om van de Amsterdam ArenA ook het innovatiefste stadion te maken, heeft de ArenA in 2014 een innovatiedeal gesloten met de gemeente Amsterdam. Innovatie en duurzaamheid zijn noodzakelijk voor de economische groei en welvaart in de Amsterdamse metropoolregio. Het gaat onder meer om slimme technologische toepassingen voor het gebruik van tablets en smartphones in het stadion en nieuwe manieren om mensenmassa in het stadiongebied in goede banen te leiden. Daarnaast wil de ArenA uitgroeien tot een proeftuin waar bedrijven hun vindingen kunnen testen, ontwikkelen en implementeren – het Living Lab. De innovaties die worden toegepast in de Amsterdam ArenA worden door de ArenA en haar nationale en internationale partners gepromoot voor toepassing in andere stadions en/of sport- en recreatiegebieden. ’Voor ons is het dus logisch om met Open-House samen te werken’, aldus Henk van Raan, directeur facilitair bedrijf van de Amsterdam ArenA.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!