Amsterdam ArenA beweegt tegen MSAmsterdam ArenA beweegt tegen MS
Back Back Nieuws

Amsterdam ArenA beweegt tegen MS

28 maart 2017

De hele Amsterdam ArenA komt in actie tijdens ArenA MoveS, het grootste Nederlandse evenement in de strijd tegen MS. Dit jaar is op zondag 25 juni ArenA MoveS bigger, better and stronger met vier traploopparcoursen van respectievelijk 700, 1500, 3000 en 6500 treden, en meerdere sportactiviteiten zoals bootcamp-, crossfit-, boks- en spinningsessies. Dit alles onder begeleiding van artiesten en internationale dj’s ‒ met recht ‘The Ultimate Summer Workout’. De eerste editie van ArenA MoveS in 2016 was een groot succes. Meer dan 1200 deelnemers, onder wie Anna Drijver, Benja Bruijning en Mike Weerts, bedwongen de trappen van de ArenA waarmee ze geld inzamelden voor onderzoek naar de zenuwziekte MS.

Traplopen symbolisch gebaar

ArenA MoveS is een initiatief van MoveS, dat zich door middel van verschillende jaarlijkse evenementen, zoals Klimmen tegen MS, Mission Summit MoveS en de MS Hackathon, inzet voor een MS-vrije wereld. Bij ArenA MoveS is het traplopen een uniek element omdat dit voor mensen met MS niet vanzelfsprekend meer is. 'Traplopen is voor iedereen een zware inspanning, maar voor mensen met MS nog veel meer', aldus Edwin van Wijngaarden, medeoprichter van MoveS. 'ArenA MoveS geeft iedereen de kans zijn of haar ‘eigen uitdaging’ aan te gaan op de trappen van de ArenA. Onder begeleiding van top-dj’s zetten we met elkaar de Amsterdam ArenA in beweging voor een MS-vrije wereld!'

Het doel: een MS-vrije wereld

De netto-opbrengst van het evenement komt ten goede aan onderzoek voor de ziekte MS. Hiervoor werkt MoveS samen met organisaties als Stichting MS Research, MS Vereniging Nederland en het Nationaal MS Fonds. De opbrengst die dit jaar met alle MoveS-activiteiten wordt gerealiseerd, besteedt de organisatie onder meer aan de oprichting van een uniek expertisecentrum op het gebied van cognitie, een initiatief van het VUmc MS Centrum Amsterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!