Back Back Nieuws

Amsterdam ArenA betreedt Indiase markt via lokale partnerships

12 februari 2014
India en Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend op het gebied van sport en sportinfrastructuur. De Indiase regering legt steeds meer nadruk op een brede sportontwikkeling en deze overeenkomst vergemakkelijkt de uitwisseling van kennis en ervaring op het gebied van de ontwikkeling en het beheer van sportinfrastructuur, ruimtelijke ordening, managementtraining, coaching, veiligheid en topsportontwikkeling door middel van sportacademies voor de jeugd.

De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door Edith Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en haar Indiase collega Jitendra Singh, minister van Sport- en Jeugdzaken. Minister Schippers stond aan het hoofd van een Nederlandse handelsdelegatie waarvan ook vertegenwoordigers van de Amsterdam ArenA deel uitmaakten.

Strategische partnerships
Amsterdam ArenA is strategische partnerships aangegaan met de Indiase bedrijven Tenon Property Services Limited en Ecofirst Services Limited, een dochteronderneming van Tata. Dit gebeurde in aanwezigheid van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw Schippers, en de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in India, de heer Alphonsus Stoelinga.

Ecofirst Services Limited, een volle dochtermaatschappij van Tata Consulting Engineers Limited, is een gespecialiseerd technisch consultancybureau dat duurzame oplossingen voor de gebouwde omgeving verzorgt. Het bedrijf levert geïntegreerde diensten op het gebied van masterplanning, water, energie, afvalstoffen, infrastructuur en MEP-ontwerp.

Tenon Property Services Limited, een van de grootste dienstverleners op het gebied van facility management en beveiliging in India, gaat samen met de Amsterdam ArenA diensten op het gebied van sportinfrastructuur ontwikkelen. Met kantoren in elke deelstaat heeft Tenon een sterke lokale aanwezigheid in India. Amsterdam ArenA en Ecofirst gaan zich gezamenlijk bezighouden met haalbaarheidsonderzoeken, projectvoorbereidingen en infrastructuurontwerp voor sportaccommodaties.

Bestuursvoorzitter van Tenon Group, Manjit Rajain: ‘We zijn erg verheugd over onze samenwerking met de Amsterdam ArenA in India en hebben er alle vertrouwen in dat deze strategische alliantie kan helpen ons marktaandeel te verstevigen en nieuwe diensten voor het professionele beheer van sportinfrastructuur te ontwikkelen.’

De Chief Operating Officer van Ecofirst, Chitranjan Kaushik, stelt: ‘We zijn ervan overtuigd dat dit partnership een verandering teweeg zal brengen in de manier waarop sportinfrastructuur in India wordt ontwikkeld en beheerd. We hopen sportinfrastructuur van wereldklasse te kunnen ontwikkelen, gebaseerd op gedegen duurzaamheidsprincipes.’

Henk Markerink, CEO van Amsterdam ArenA, is trots op het behaalde resultaat: ‘We zijn vereerd dat we nu een overeenkomst met Tenon en Ecofirst hebben. Voor onze internationale activiteiten is het van het allergrootste belang om sterke partnerships aan te gaan, onze werkmethoden aan de lokale situatie aan te passen en aanwezigheid te creëren in de Indiase markt. Zulke relaties zijn cruciaal en ik kijk met vertrouwen uit naar de toekomst.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!