Back Back Nieuws

Amsterdam American Hotel wint Dutch Hotel Award

06 juni 2008
Het befaamde Eden Amsterdam American Hotel aan het Leidseplein, dat sinds 2005 tot de Eden Hotel Group behoort, heeft de Dutch Hotel Award 2008 gewonnen. De belangrijke onderscheiding is een teamprijs voor uitmuntend hotelmanagement. De Dutch Hotel Award is een initiatief van het adviesbureau Trust Hospitality, dat helemaal is gericht op de gastvrijheidsindustrie, in nauwe samenwerking met weekblad Misset Horeca, ING Bank, Hotelschool Den Haag en SBS Architectuur.

General-Manager Claire van Campen van het Eden Amsterdam American Hotel en haar team hoorden na een spannende strijd van enkele weken dat zij de Dutch Hotel Award 2008 hebben gewonnen. Een onafhankelijke vakjury koos het Eden Amsterdam American Hotel uit tien genomineerden. In de finale moest het winnende hotel het opnemen tegen het vernieuwende hotelconcept Qbic in het Amsterdamse WTC en Landgoed De Holtweijde in Lattrop.

De aanpak van het managementteam van het Eden Amsterdam American Hotel sprong er vooral uit door onder andere de ambitie, motivatie, innovatie en aandacht voor de historie van het hotel. Het managementteam onder leiding van de 34-jarige Claire van Campen slaagde er vorig jaar in het hotel weer naam en statuur te geven. Het Eden Amsterdam American Hotel kan nu weer tot de tot de beste hotels van de hoofdstad worden gerekend. Het hotel is de afgelopen twee jaar zowel van binnen als van buiten grondig gerenoveerd. Als eerste Café Americain, waar dagelijks het ontbijt, de lunch en het diner worden geserveerd. Ook de befaamde Bar Americain werd in ere hersteld. De 101 kamers, waaronder de Ruud de Wild-suite waarin kunstenaar en radio-dj Ruud de Wild de vrije hand kreeg, werden gerenoveerd. Ook zijn de vergaderzalen gerestaureerd en in Art Deco stijl teruggebracht.

De Dutch Hotel Award 2008 - een kunstwerk uitgevoerd in chroom en kristal - wordt vrijdag 6 juni om 11.00 uur uitgereikt in het American Hotel. Het Eden Amsterdam American Hotel is de vijfde winnaar van de belangrijke onderscheiding sinds de lancering van de Dutch Hotel Award in 2004.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!