Back Back Nieuws

Amstel brengt eenmalig jubileum magazine uit

17 oktober 2007
Ter ere van het 140-jarig bestaan van het InterContinental Amstel Amsterdam brengt het hotel een eenmalig jubileum magazine uit. Het magazine werd gisteren gepresenteerd tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Amstel Hotel. General Manager Hendrik Bosch overhandigt het eerste exemplaar aan Theresia Vreugdenhil-Werdler - 42 jaar lang couturier van prinses, later Hare Majesteit Koningin Beatrix en al 56 jaar gaste van het Amstel Hotel.

In 1999 werd zij door koningin Beatrix onderscheiden met het Erekruis in de Huisorde van Oranje. Het jubileum magazine is een eerbetoon aan het hoofdstedelijke Amstel Hotel. Het vertelt de geschiedenis van ‘La Grande Dame’ en de rol die het hotel - al 140 jaar - in de stad Amsterdam inneemt. Vermakelijke anekdotes uit vroegere tijden komen voorbij, zoals koningin Wilhelmina die uit beleefdheid alle klokken van het hotel liet terugzetten, om een Franse afgezant de indruk te geven dat hij op tijd gearriveerd was. Daarnaast biedt het magazine de lezer een kijkje achter de schermen en een ontdekkingsreis langs bijzondere plekken in het hotel.


‘Een paleis aan de Amstel’ stond Dokter Sarphati voor ogen toen hij het plan voor een hotel van internationale allure bedacht. Het Amstel Hotel opende in 1867 als het eerste Grand Hotel in Amsterdam. Architect Cornelis Outshoorn ontwierp het hotel, dat oorspronkelijk uit vier vleugels zou bestaan. Het hotel dankt haar uitzonderlijke clientèle aan Dokter Mezger, die tussen 1870 en 1888 zijn praktijk in het hotel hield. De laatste grote renovatie stamt uit 1992, 111 kamers werden omgebouwd tot 79 kamers en suites.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!