Back Back Nieuws

Amersfoortse hotels stijgen in waardering

11 februari 2016
Wederom een topnotering voor Amersfoortse hotels op basis van de Hotelreputatie Ranglijst, gepubliceerd door trivago.nl. In tegenstelling tot de ranking van 2015 is Amersfoort gezakt van de eerste naar de derde plaats. Van alle steden groter dan 100.000 inwoners komt Amersfoort nog wel als beste hotelstad uit de bus. Vorig jaar werd Amersfoort al uitgeroepen tot ‘Beste Hotelstad van Nederland’ met een waardering van 82,510. Dit jaar is de waardering gestegen naar 82,534. Trivago, de wereldwijde zoekmachine voor hotels, publiceert de ranglijst op basis van beoordelingen. 
 
Citymarketeer Dennis Sille reageert verheugd op het nieuws: 'Het is een ontzettend knappe prestatie van de hotels om zo constant en zo hoog te scoren. Dat de beoordelingen van gasten ook nog eens zijn gestegen, is bewonderenswaardig te noemen. Onze complimenten gaan uit naar de medewerkers van alle hotels in Amersfoort en omgeving.'
 
Amersfoort gaat ook internationaal
Beste Hotelstad, Beste Woon-Werkstad, Beste Winkelstad van de provincie, Top 10 beste stedentrips volgens Telegraaf, Top 5 beste zakelijke destinaties… Amersfoort scoort nationaal en internationaal steeds beter. Met deze topnoteringen onder de arm, gaat Amersfoort zich de komende jaren steeds meer op de internationale markt richten. 'De Vlaamse markt toont al grote interesse in onze stad en regio, dat merken wij én de ondernemers. De campagnes die we voeren in België werpen hun vruchten af', aldus Dennis. Zo krijgen de websites van de VVV's van Amersfoort en Leusden in 2015 gemiddeld 58% meer verkeer uit België dan in 2014. De komende jaren gaat Citymarketing ook actief de andere internationale toeristische markten bewerken.
 
Over de ranglijst
Ieder jaar publiceert trivago een ranglijst van de beste steden in Nederland om een hotel te boeken. Trivago kijkt hierbij naar de gemiddelde beoordeling van alle hotels in de stad. Van alle steden, inclusief de steden met minder dan 100.000 inwoners, voert Roermond de lijst aan gevolgd door Sneek op de tweede plaats.

Op de foto: uitreiking taart van Amersfoort Beste Hotelstad 2015

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!