Back Back Achter de schermen

Amerika is Nederland niet

20 oktober 2010

Stel, je mag een event in Amerika organiseren. Niet het complete event, maar wel een belangrijk onderdeel daarvan. Je regelt en doet, je gaat op verkenning, je mailt en belt, je brainstormt je suf en uiteindelijk heb je een fantastisch concept – klaar voor uitvoering. 

Omdat de klus niet bepaald om de hoek plaatsvindt, heb je wat lokale bedrijven als back-up geregeld. Wel nodig ook, want iedere evenementenorganisator zal het beamen: vijf minuten voor de deuren opengaan blijkt er altijd iets essentieels te missen! Snel, snel, snel is dan het credo en wanneer de thuisbasis zich dan op duizenden kilometers afstand bevindt, moet je goede alternatieven voorhanden hebben. 

Lokale back-up is ook om andere redenen onontbeerlijk. Want stel, je hebt metershoge spiegels nodig voor de inrichting van je evenementenlocatie. Die neem je niet even mee het vliegtuig in natuurlijk! Je regelt die spiegels dus alvast in Amerika, om de hoek van je locatie. Prima geregeld. Denk je. 

Maar Amerika is Nederland niet. Amerika is soms wat angstiger aangelegd. Voorzichtiger ook. En dus blijkt bij afhalen dat je metershoge spiegels helemaal niet van glas zijn. Nee zeg, veel te gevaarlijk. Stel dat iemand er tegenaan valt. Of dat ze spontaan van de muur komen, met allerlei akelige verwondingen tot gevolg. Dat risico is echt veel te groot, daar kunnen we niet aan beginnen meneer. 

Chagrijnig laad je metershoge plastic spiegels achterin je auto. Wat moet je ermee? Het evenement is bedoeld voor fitnesspubliek – bij uitstek publiek dat zichzelf niet terug wil zien in bobbelende en dikmakende spiegels. Maar terwijl je de laatste spiegel inlaadt, weet je het ineens. Fluitend rijd je naar zo’n typisch Amerikaanse mall waar even later de caissière je wat bevreemd aankijkt aan als je een karretje vol passpiegels afrekent. Je scheurt terug naar je locatie en trommelt je mensen op. Die bobbelende plastic gevallen moeten tegen de muren, jazeker. En in het midden van elke rare lachspiegel hang je een passpiegel – dat kan toch wel? 

Het resultaat mag er zijn en enthousiaste reacties zijn je deel. Toch gek, zo’n Hollander in Amerika. Je verwachtte het land van de onbegrensde mogelijkheden maar je ziet een land dat qua zoeken naar mogelijkheden ook nog veel van zo’n gekke Hollander kan leren. Verrassend!

 Rijkus Krabbendam deed met zijn bureau Multistar Productions een groot evenement in Orlando, Florida; in Amerika dus. In de volgende Events van november meer over zijn avonturen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!