Ambitieuze uitbreidingsplannen voor Kruisherenhotel Oostwegel CollectionAmbitieuze uitbreidingsplannen voor Kruisherenhotel Oostwegel Collection
Back Back Nieuws

Ambitieuze uitbreidingsplannen voor Kruisherenhotel Oostwegel Collection

09 december 2021

Stel je zich eens voor: een nieuw stuk Maastricht, midden in het centrum, dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op mensen uit de hele wereld. Maar ook een stuk stad waar Maastrichtenaren zelf graag komen. Een ambitie die Camille Oostwegel samen met architect Francine Houben met volle overtuiging wil waarmaken.

Camille Oostwegel, eigenaar & algemeen directeur van Oostwegel Collection, heeft een koopovereenkomst getekend met Zuyd Hogeschool om ‘Sociëteit De Stuers’ over te nemen. Dit Rijksmonument uit 1903 naar ontwerp van architecten Pierre en Jos Cuypers ligt naast het Kruisherenhotel en is nu nog onderdeel van het Maastricht Institute of Arts. Sociëteit de Stuers is van groot cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een culturele, sociale en typologische ontwikkeling en vanwege de innovatieve waarde. Met de aankoop van dit historische gebouw wil Oostwegel Collection het huidige Kruisherenhotel uitbreiden met faciliteiten die het ‘vijfsterren-niveau’ naar een nóg hoger niveau tilt.

Flinke uitbreiding

Onderdeel van de uitbreiding zijn 50 hotelkamers, een hoogwaardig fine casual restaurant en een multifunctionele ruimte voor exposities en bijeenkomsten tot 150 gasten. Daarnaast verhuist ook het hoofdkantoor van Oostwegel Collection naar deze nieuwe locatie. Om deze faciliteiten allemaal een plek te geven zal het Rijksmonument herbestemd en uitgebreid worden.

Francine Houben

Camille Oostwegel: 'Deze uitbreiding staat ons als familiebedrijf op het lijf geschreven! Een dergelijke ambitie realiseer je niet zomaar. Wij hebben daarom architect Francine Houben van Mecanoo Architecten in de arm genomen om het project samen met ons te gaan vormgeven. Francine heeft een bijzondere relatie met de plek, aangezien ze begin jaren 90 de woningen aan het Herdenkingsplein ontworpen heeft. In de loop der jaren heeft ze als architect naam gemaakt met prijswinnende projecten in onder andere New York, Kaohsiung (Taiwan), Birmingham, Delft en natuurlijk ons St. Gerlach Paviljoen in Houthem-St. Gerlach.' Niet alleen Mecanoo Architecten is betrokken bij het project. Oostwegel kiest ook voor SATIJNplus Architecten als lokale partner en restauratiearchitect.

Start in 2023

De voorbereidingen zijn in volle gang en hopelijk kan in september 2023 gestart worden met de bouwwerkzaamheden. De uitbreiding van het Kruisherenhotel zou dan in 2025 de eerste gasten kunnen ontvangen.

 

Op de foto: Francine Houben en Camille Oostwegel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!