Back Back Nieuws

Ally verrast fietsende boer uit China met Olympische tickets

31 juli 2012

Ally is hét social media platform van ATP Event Experts. Ally brengt thuisblijvers en fans dichter bij de Spelen dan ooit. Via Twitter kan iedereen Ally opzadelen met een #allymissie. Uiteindelijk maakt de origineelste missie kans op een geheel verzorgd verblijf naar de hockey- en basketbalfinales in Londen.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

140.000 kilometer fietsen
Chen Guanming, een arme boer uit China, fietste op zijn riksja zo’n 140.000 kilometer. Hij wilde zo graag de Olympische Spelen in Londen zelf meemaken dat hij besloot om de reis op de fiets af te leggen. Inmiddels is hij in Londen, maar zonder kaartjes voor de Olympische Spelen. Via de #allymissie komt op vrijdag 27 juli een opdracht binnen van @ENvandenBroek1: ‘Chinese boer fietst naar #Londen2012 & heeft je hulp nodig @AllyLivelink! Hij heeft geen kaartjes voor de Spelen, is toch zielig #allymissie’.

Verdwaasd
Chen heeft flink wat te verduren gehad tijdens zijn reis: onder andere overstromingen in Thailand en vrieskou in Turkije. De Chinees is vaak geholpen door de plaatselijke bevolking en bezorgde ook pakketjes onderweg. Niemand wist in Londen dat hij zou komen. Zijn huidige Engelse begeleider kwam hem totaal verdwaasd tegen op Piccadilly Circus. Hij zag meteen dat de fiets geen toeristische fiets was en bracht daarop Chen naar vrienden in China Town.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Op de film
Ally besluit de Chinees op te sporen. Het blijkt vrij eenvoudig om hem te vinden; zijn riksja staat geparkeerd naast de ingang van Chinatown. Nadat de filmploeg van Sky een interview met Chen heeft gedraaid, zijn Ally en haar reporters aan de beurt. Ze bieden hem namens ATP Event Experts twee kaartjes aan voor de badmintonwedstrijden van die avond.

Bekijk hier de reactie van Chen:
Event Experts
ATP Event Experts wil iedereen, ook de thuisblijvers, dichter bij de Olympische Spelen brengen dan ooit tevoren. En Ally gaat daar voor zorgen. Ally is een vernieuwend innovatief concept waarbij de grens tussen een online en offline omgeving vervaagt en een iPad het centrum vormt. Ally krijgt hierbij hulp van reporters die met haar de Olympische Spelen verslaan. Elke twee dagen gaat er een nieuwe reporter met Ally op stap. Zodoende worden Ally’s belevenissen vanuit verschillende invalshoeken gedeeld. Volg Ally op www.allylive.nl.

Door: ATP Event Experts

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!