Back Back Nieuws

Allochtonen gratis entree op evenement

21 april 2008
Onder het motto “Was heel Nederland maar zo gezellig!” trekt het Zwarte Cross festival ten strijde tegen de verharding en vervlakking van het publieke debat omtrent integratie en allochtonen. Niet als een moralistische Don Quichot, maar met een ludieke, positieve actie om eens een relativerend tegenwicht te bieden tegen figuren als Geert W. en Rita V. Op 25, 26 en 27 juli zal voor de 12de keer het Zwarte Cross-festival plaatsvinden in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Het Zwarte Cross Festival wordt georganiseerd door de Feestfabriek Alles Komt Goed BV, de evenemententak van de Achterhoekse rockband Jovink en de Voederbietels.

De Zwarte Cross is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar verrassingsfestival voor jong en oud met een unieke combinatie van muziek, theater, motorcross, stunts en ander spektakel. Met een gevarieerd programma van nationale en internationale topacts, de nieuwe Metalweide en een unieke, nog nooit eerder vertoonde actie speciaal voor allochtonen hoopt de organisatie dat de Zwarte Cross ook in 2008 weer een prachtig feest wordt. In 2007 wisten 93.000 bezoekers de weg naar het festival te vinden. Zowel het muziekprogramma als het programma voor de cross, het theater, de kinderen en de stunts zijn bijna definitief. De voorverkoop van de dagkaarten voor de Zwarte Cross 2008 is op 14 april begonnen.

In tegenstelling tot wat sommige mensen beweren is het leven, volgens de mensen van de Feestfabriek Alles Komt Goed BV,een groot feest. Iedereen is welkom op dit feest en om de groep die de laatste tijd wel erg veel te verduren heeft tegemoet te komen, is het voor allochtonen mogelijk om op vertoon van een buitenlands paspoort op zaterdag 26 juli gratis binnen te komen op dit evenement. Deze actie is bedoeld als een knipoog naar het huidige harde maatschappelijke klimaat en een middel om een zo verschillend mogelijk publiek al feestvierend te laten integreren.

Onder het motto “Was heel Nederland maar zo gezellig!”, willen de positivo’s op het Zwarte Cross Festival laten zien hoe gastvrij de Achterhoek kan zijn. “Als je samen op de Achterhoekse manier een feestje bouwt lijken de “problemen” in ons land nogal mee te vallen in”, aldus de energieke muzikanten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!