Alliantie van Evenementenbouwers en EventPlatform:  Onbegrip en boosheid overheersen  Alliantie van Evenementenbouwers en EventPlatform:  Onbegrip en boosheid overheersen
Back Back Nieuws

Alliantie van Evenementenbouwers en EventPlatform: Onbegrip en boosheid overheersen

15 november 2021

De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform zijn zwaar teleurgesteld over de maatregelen die vrijdag 12 november door het demissionair kabinet zijn aangekondigd. ‘De maatregelen zijn symbolisch en grijpen niet in op de oorzaken van oplopende besmettingen. Opnieuw ontbreekt een duidelijke, wetenschappelijke onderbouwing van het gekozen beleid’, laat de Alliantie van Evenementenbouwers n Eventplatform in een verklaring weten.

Nieuwe werkelijkheid

Professionele evenementen met coronatoegangsbewijscontrole zijn immers niet of nauwelijks een bron van besmetting gebleken, zo blijkt uit het Bron-en Contactonderzoek. Ze komen sinds de herstart in augustus nauwelijks voor in de cijfers van het RIVM, en er zijn geen noemenswaardige besmettingsclusters ontstaan bij evenementen, terwijl die door miljoenen mensen zijn bezocht.  Opnieuw staan vele evenementenbouwers plots in een nieuwe werkelijkheid. Met bergen onduidelijkheden. Zo raken de restricties opnieuw vooral de ondernemers en werknemers in deze branche die al 20 maanden zwaar getroffen is. En zorgen zo voor een nieuwe deuk in het vertrouwen van onze bezoekers, medewerkers en opdrachtgevers.

Het kabinet lijkt nog steeds geen antwoord te hebben op de wezenlijke vragen en blijft ad hoc en willekeurig bijsturen. Er wordt vooral op korte termijn gereageerd in plaats van te anticiperen. Het te laat opstarten van de boostercampagne is daar weer een schrijnend voorbeeld van, maar ook het niet structureel aanpakken van de onderbezetting in de zorg wordt nu pijnlijk duidelijk.

Lange en kortetermijnzorgen

De Alliantie van Evenementenbouwers en het EventPlatform maken zich niet alleen zorgen over de korte termijn, maar ook grote zorgen over de periode ná de aangekondigde lockdown. Er is opnieuw geen routekaart, geen plan, geen einddoel. De Alliantie en het EventPlatform roepen de politiek dan ook op te kiezen voor een aanpak die gefundeerd is op feiten, cijfers en heldere inzichten en die een stip op de horizon geeft. Op financieel gebied zal zonder voorbehoud en onmiddellijk volledige omzetsteun moeten komen om draagvlak te houden en bedrijven enig perspectief op overleven te bieden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!