Alles correleert bij KapellerputAlles correleert bij Kapellerput
Back Back Locaties

Alles correleert bij Kapellerput

19 april 2019

Naar gelang ik via de oprijlaan het landgoed nader lijk ik over te gaan in een andere realiteit. Kapellerput, op enkele kilometers afstand van cultuur- en designstad Eindhoven, is omgeven door bomen en grenst aan het wondermooie natuurreservaat de Strabrechtse Heide.

Twee heren bij een vrolijk aangeklede steiger wachten me op met heerlijke amuses. De stellage staat symbool voor de zojuist afgeronde verbouwing. Kapellerput heeft 31 Design DeLuxe hotelkamers, op duurzame wijze, volledig vernieuwd. Dat samen met de opening van het nieuwe à la carte restaurant Cambium wordt deze avond uitbundig gevierd met goede relaties.

Gastvrijheid, puur en onvervalst zijn de termen die bij me opkomen als ik me meld bij de open receptie in de sfeervolle lobby vol kunst, design en unieke items. De tafelschakering wordt kenbaar gemaakt door een verfkwast. Anderen krijgen een bouwhelmpje of een rolmaat. Dit kleine aspect geeft gespreksstof en aanleiding tot verbinden met elkaar. Er wordt hier zorgvuldig op details gelet. Alles correleert bij Kapellerput.

Design & Kunst

‘Wij zijn een hotel met aandacht voor kunst en design’ vertelt Nicole Elbers, verantwoordelijke voor Marketing & Communicatie enthousiast tijdens de rondleiding die ik van haar krijg. ‘Iedere ruimte is met oog voor detail, de nodige lef en anders dan anders ingericht in goede samenspraak met De Kliuw- Interieuradviezen uit Heeze. Met natuur, mensen en interactie als leidraadthema’s worden voor verschillende ruimtes en toepassingen designmeubilair en verlichting geselecteerd, unieke tapijten ontworpen en een keur aan markante kunstwerken gepresenteerd.’

‘Onze Espressomachine is handgemaakt door de befaamde Kees van de Westen van Espressionistic Works uit Waalre. Er hangen schilderkunstwerken van onder andere Marijn Morée, Mirjam Slaats en Saskia Heuer en er staan prachtige beeldhouwwerken van bijvoorbeeld Sjer Jacobs en Bruno Doedens.

Inspirerende concepten

‘Kapellerput kent verrassende plekken die je nergens anders vindt’ benadrukt Nicole. ‘Onalledaagse ruimtes die je uitdagen verder te kijken, meer te durven en nieuwe ideeën te ontwikkelen.' De innovatieve ‘#DeVernieuwing’ ondersteunt bij creatieve processen en regeneratie. Het speels vormgegeven meubilair is flexibel in opstelling. Het Zweedse ‘Skogsfloating’ geeft op speelse wijze de mogelijkheid te zweven in het bos en met behulp van de krachtige natuur, een geheel nieuwe dimensie aan teambuilding en meetings. In ‘HET HUIS VAN’ ingericht met retro en vintage meubelen in combinatie met eigentijds design, ga je back to the fifties. Via een eigen voordeur stap je een heel andere dimensie binnen. Ideaal voor private dining, informeel samenwerken of gewoon een gezellige borrel. Het meest tot de verbeelding sprekend is de stoere ‘KABAN’. Een door Renaud Morel ontworpen duurzame houten boomhut die een eervolle vermelding heeft in het boek van Uitgeverij Tasschen ‘Tree Houses. Fairy Tale Castles in the Air’. One of a kind in Europa en perfect voor een rustige vergadering, met mogelijkheid tot break-out sessies in de ‘satellieten’ of bijzondere viering.

Fonkelnieuwe Design Deluxe hotelkamers

De voorbije maanden is gewerkt aan de realisatie van 31 Design Deluxe hotelkamers. De frisse, lichte kamers zijn ingericht met duurzaam design, onder andere ontdekt tijdens bezoeken aan de Dutch Design Week. Al wat nodig is, is in hoge kwaliteit aanwezig en luchtig verwerkt in de efficiënt vormgegeven ruimte.

Kleurige, zachte achterwanden zijn handgemaakt door Lotty Lindeman van Design Studio Scheublin & Lindeman uit Eindhoven. De Bent tafel en loungestoelen zijn een ontwerp van Bosschenaar Tristan Frencken en de bedlampen, Tonone Bolt, zijn van designer Anton de Groof, uit dezelfde stad. De laptoptafel Leaf is een rank en handig bijzettafeltje met een knipoog naar de natuur.

De Italiaans Design wastafel is van Cielo en ik fris me op onder de heerlijke regendouche van Hans Grohe, waarna ik me in zacht ecologisch fair trade linnen wikkel. Als ik naar buiten kijk heb ik een rustgevend uitzicht op bos en ven, luxe alom.

A la Carte Restaurant Cambium

Waaraan het à la carte restaurant zijn nieuwe naam ontleend wordt onthuld in de speech van trotse eigenaar Rik Hüsken. ‘Het Cambium is de kern van de plant waar nieuwe cellen ontstaan en is metaforisch voor de groei, bloei en ontwikkeling bij mensen en organisaties waarvoor wij als Kapellerput staan.’

Onder de zuivere klanken van het zangduo genieten we van zorgvuldig bereidde, eerlijke, culinaire hoogstanden terwijl we ondertussen geanimeerde gesprekken voeren en nieuwe verbindingen aangaan. De voortreffelijke asperges komen recht uit de grond van de kwekerij van één van de dames van de bediening. De exquise seizoensgerechten worden begeleid door perfect passende wijnen van Wijnkoperij Vinyo uit Someren en Van Eyck Wijnkelders uit Helmond en Inspirator, een Kapellerput eigen gebrouwd speciaalbier. Naast de voortreffelijke smaak zijn de gerechten tevens een lust voor het oog.

Geluk(t)

‘Bij Kapellerput ben je altijd welkom’ nodigt Nicole uit. ‘We hebben alles en meer in huis voor een geslaagde vergadering, training, workshop of netwerkborrel. Wij denken aan de finesses zodat je zelf alleen maar hoeft te focussen op jouw meeting en kunt ontspannen op ons natuurrijke landgoed.’

‘Wat we bieden is eigen, streek gerelateerd en met liefde voor details en ambacht vormgegeven.’ Aan alles wordt oprechte aandacht gegeven en dit gevoel vloeit door naar de gasten. Hier word je met alle egards behandeld. Voor de gast kan dit wellicht uitzonderlijk zijn maar voor hen de normaalste zaak van de wereld. ‘MeetingGeluk(t)’ zeggen ze bij Kapellerput als doelen bereikt worden en groei is aangemoedigd. Ik ga in ieder geval weer een stuk blijer en verrijkt huiswaarts.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!