All you need is L!VE! @Capital CAll you need is L!VE! @Capital C
Back Back Nieuws

All you need is L!VE! @Capital C

15 februari 2022

De datum stond al een paar weken te branden in de agenda: dé dag waarop de evenementenbranche elkaar weer LIVE kon ontmoeten. En wat is een betere datum om iedereen met een enorme liefde voor de evenementenbranche bij elkaar te brengen dan Valentijnsdag? Dat dachten ook organisatoren LiveCommunity en MPI. In de highlight van de Amsterdamse evenementenlocatie Capital C kwam het allemaal samen: die liefde voor LIVE, het enthousiasme om weer te kunnen netwerken én een mooi programma met wat handvatten om die misschien wat roestig geworden netwerkskills weer aan te zetten.

‘Het geluid van al die stemmen door elkaar…’ zoals Rijdende Dichter Hugo Vos vanaf zijn Po-stoel treffend opmerkt.

High Light

Hoe hoger de verdieping, hoe magischer de ervaring tijdens je binnenkomst bij Capital C. Het lichtkunstwerk voor de ingang – voor de gelegenheid uiteraard aangekleed met hartvormig ballonnen, zorgt voor een totaal vervreemdende entree van de parel van Capital C, de signature eventspace The High Light. Dat netwerken vervolgens weleens ietwat stroef zou kunnen gaan na zo lang voornamelijk van achter je veilige scherm met je branchegenoten te hebben gesproken, daar was weinig van te merken. Terwijl het namiddaglicht naar binnen stroom is het een meer dan vrolijk weerzien. 

Zakelijk flirten

Toch zijn wat extra tips om tot een succesvolle verbinding te komen nooit weg. In de workshop zakelijk flirten van Flirt Company zette Merel Stegeman de deelnemers direct aan het werk. Contact maken, lachen, luisteren, nieuwsgierig zijn, body language. Het zijn allemaal belangrijke onderdelen van het flirten, óók zakelijk flirten. Het grote verschil tussen romantisch flirten en zakelijk flirten is de seksuele lading, concludeert Merel. Op een slimme manier laat ze de deelnemers vervolgens ervaren wat de Ja-Stand met het verloop van je gesprek doet en hoe je in een vijftal stappen naar die ultieme zesde stap komt: een succesvolle verbinding.

Today is Amazing

Onder de koepel met honderden kleine zonnepanelen en op de 3D-geprinte terrazzovloer bestaand uit Bud-bierflesjes, ligt het hoofdonderdeel van de volgende activiteit te wachten. Sebastiaan Wubben van Today is Amazing ontwikkelde een slimme manier om mensen met elkaar te verbinden. Door zijn Twister-meets-ringgooimethode komen er bijzondere gesprekken los. Gesprekken die nog meer verdieping krijgen nadat de Meisjes van het compliment in hun hartenjurken iedereen een persoonlijk compliment komen brengen. Mooi!

‘Probeer zo vrij mogelijk te blijven denken’, drukt Capital C directeur Thomas Zwart iedereen nog op het hart tijdens zijn proost als aftrap van de romantische borrel met fijne hapjes van B&E Catering. Met zo’n prachtig uitzicht, weer aan-gezet door livecontact met branchegenoten raakt dat bij de aanwezigen de juiste snaar. Op naar alle vrijheid!

 

>Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!