Back Back Nieuws

Akzo Nobel tekent hotelcontract met NH

09 augustus 2006

Akzo Nobel heeft het eerste internationale hotelaccommodatie procurement contract getekend met de hotelketen NH Hoteles. Door toevoeging van het uitgebreide netwerk van de NH hotels in Europa en Latijns Amerika, wordt het bereik van ‘preferred hotels’ te boeken door Akzo Nobel groter.


De ondertekening van het contract, die plaatsvond op het hoofdkantoor van Akzo Nobel in Arnhem, is de officiële bevestiging van de overeenkomst met NH Hotels die al sinds het begin van 2006 van kracht is. NH Hoteles was vertegenwoordigd door de heer Arco Buijs, Business Unit Director - NH Hotels Benelux, UK & Afrika. De heer Ronald Baars, Director Corporate Purchasing, tekende het contact uit naam van Akzo Nobel.

‘Akzo Nobel is een programma gestart om de inkoop van een groot aantal niet-product gerelateerde goederen en diensten te optimaliseren, waaronder hotelaccommodatie voor onze zakenreizigers,’ aldus Ronald Baars. ‘De overeenkomst met NH Hoteles is een voorbeeld van ons streven om de inkoopkracht van onze activiteiten te bundelen, om er zo voor te zorgen dat we beschikken over een zo goed mogelijke mix van hotelketens die wereldwijd de belangrijke locaties dekken en die voldoen aan onze wensen ten aanzien van service en veiligheid tegen gunstige tarieven,’ voegde hij eraan toe. Door het aantal hotels en ketens waar haar zakenreizigers gebruik van maken te reduceren profiteert Akzo Nobel ook van lagere administratiekosten en van consistentere inkoopgegevens.

NH Hoteles is de eerste hotelketen die een internationaal hotelcontract tekent met Akzo Nobel. Dit contract bestaat uit een exclusieve overeenkomst voor hotelaccommodatie in Amsterdam, 7 hotels op andere locaties in Nederland, 22 hotels in de rest van Europa en 2 hotels in Latijns-Amerika. Arco Buijs – Business Unit Director – NH Hoteles Benelux, UK & Afrika: ‘Met onze innovatieve kijk op hotelzaken en ons uitgebreide hotelnetwerk op geschikte zakelijke locaties, levert NH Hoteles de perfecte ‘match’ met de behoeften van Akzo Nobel’. Wij zien dit contract als een goed voorbeeld van een langetermijnovereenkomst die ons in staat stelt te focussen op de wensen en behoeften van Akzo Nobel.’

Het hotelprogramma van Akzo Nobel is onderdeel van het NPR (Non-Product Related ) -programma dat voor de hele onderneming gestart is voor de inkoop van goederen en diensten, en dat tot doel heeft de inkoopkracht van Akzo Nobel en haar activiteiten te bundelen om zo het gehele inkoopproces te optimaliseren. Ongeveer 50 inkoopcategorieën zijn aangewezen als mogelijke ‘NPR-categorie’.


Akzo Nobel is een toonaangevende Global Fortune 500-onderneming met een notering aan zowel Euronext Amsterdam als NASDAQ. Wij zijn ook opgenomen in de Dow Jones Sustainability Indexes en de FTSE4Good Index. Onze multiculturele organisatie met hoofdkantoor in Nederland voorziet afnemers wereldwijd van producten voor humane en veterinaire farma, verven en lakken, en chemische producten. Wij hebben circa 61.500 medewerkers en zijn actief in vier segmenten − humane en veterinaire farma, verven en lakken, en chemische producten − verdeeld over 13 business units met operationele activiteiten in meer dan 80 landen. De geconsolideerde omzet over 2005 bedroeg EUR 13,0 miljard.


De NH Hoteles groep (www.nh-hotels.com) is sinds de fusie met Krasnapolsky in juli 2000, de acquisitie van de Mexicaanse keten Krystal en de acquisitie van het Duitse Astron in juni 2002, de derde keten van zakenhotels in Europa. NH Hoteles heeft 262 hotels met een kleine 37,948 hotelkamers in 19 landen in Europa, Latijns-Amerika en Afrika. NH Hoteles heeft 22 nieuwe hotelprojecten in ontwikkeling met ruim 4,000 kamers. NH Hoteles staat bekend om zijn service en hotelfaciliteiten, de aandacht voor decor en comfort en biedt zijn gasten de nieuwste technologie voor communicatie en vrije tijd. De hotels beschikken over uitstekende restaurants. De bekende chef-kok van El Bulli, Ferran Adrià, en NH zijn een samenwerkingsverband aangegaan om nieuwe concepten te introduceren, zoals nhube, en Fast Good. De NH Hoteles Group is genoteerd aan de beurs van Madrid (in de IBEX 35). NH Hoteles is ook onderdeel van de Stoxx Europe 600 samen met de beste Europese bedrijven. NH Hoteles is ook opgenomen in de prestigieuze Morgan Stanley Capital International (MSCI) Securities Index.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!