Akkoord Fieldlab Evenementen vanaf januari 2021Akkoord Fieldlab Evenementen vanaf januari 2021
Back Back Nieuws

Akkoord Fieldlab Evenementen vanaf januari 2021

23 november 2020

Goed nieuws voor de evenementenbranche! Het kabinet is onder voorwaarden akkoord gegaan met het starten van Fieldlab Evenementen vanaf januari 2021. De pilot evenementen gaan bepalen of de evenementenbranche weer grootschalig evenementen mag organiseren.

Voorwaarden van Fieldlab Evenementen

Minister De Jonge, laat in zijn brief van 17 november aan de Tweede Kamer weten dat er een aantal voorwaarden zijn voor het organiseren van Fieldlab Evenementen. Zo moet de regio waarin het evenement plaatsvindt, zich in het risico ‘waakzaam’ bevinden en beoordeelt het RIVM of er geëxperimenteerd mag worden met Fieldlabs Evenementen. Fieldlab Evenementen laat weten dat het programmateam druk bezig is met de voorbereiding en de organisatie van de verschillende pilot evenementen. Volgens het OMT zijn deze pilot evenementen veiliger dan een bezoek aan de supermarkt.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende soorten evenementen die doorgevoerd gaan worden. De bezoekers van de evenementen moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet er van tevoren bewijs zijn van een negatieve coronatest, een gezondheidsverklaring ingevuld worden binnen 24 uur van het evenement, het meewerken op verzoek aan een temperatuurmeting of sneltest bij entree en het mijden van contact met kwetsbare groepen in de twee weken na het evenement.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!