Back Back Nieuws

Ahoy viert jubileum met nieuwe huisstijl en nieuwe naam

28 januari 2016
Ahoy Rotterdam heeft haar naam gewijzigd naar Rotterdam Ahoy. De verandering werd gisteren officieel gepresenteerd, samen met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. De rebranding van het logo heeft Expocare Interieurbouw en Reclame mogen uitvoeren. Deze maand bestaat de Rotterdamse evenementenaccommodatie, die in januari 1971 door Prins Claus werd geopend, exact 45 jaar.

Rotterdam zit in het DNA van Ahoy. Bovendien breidt Ahoy in 2019 uit met een groot internationaal congrescentrum (inclusief muziekzaal). De internationale zakelijke markt die hiermee in grotere mate wordt benaderd, is allereerst op zoek naar een aantrekkelijke stad met allure. Voldoende reden om de voormalige naam aan te passen naar Rotterdam Ahoy; waarmee tevens wordt teruggegaan naar de roots van Ahoy in 1951, toen de havententoonstelling Rotterdam Ahoy! plaatsvond.

Nieuwe koers
Na ruim 9 jaar heeft Rotterdam Ahoy een nieuw logo. Directeuren Jolanda Jansen en Peter van der Veer: ‘Niet langer prijkt er een rood logo op onze gevel, maar vanaf heden zijn geel en antraciet onze kleuren. Strakker, rauwer, een waar onze energie van afstraalt! Vol trots presenteren wij onze nieuwe naam, ons nieuwe logo, de daarbij behorende nieuwe huisstijl en een compleet nieuwe website. Het geheel past beter bij ons merk, onze doelstellingen en de tijdgeest.’

Uitbreiding
Niet alleen wordt er de komende jaren uitgebreid met een internationaal congrescentrum en een muziekzaal, ook spreidt Ahoy haar vleugels binnen Rotterdam. Sinds 1 januari 2016 is zij verantwoordelijk voor de exploitatie van de evenementenlocaties op RDM Rotterdam, te weten de RDM Onderzeebootloods en het RDM Congrescentrum, beide authentieke locaties in de Rotterdamse haven. RDM is dé plek voor innovatie in het havengebied en Ahoy zal nauw samenwerken met het Havenbedrijf Rotterdam en overige partners in het gebied.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!