Back Back Nieuws

Ahoy Rotterdam sluit vijfjarige overeenkomst met North Sea Jazz

17 juli 2013
In Ahoy Rotterdam vond afgelopen weekend de 38e editie van het grootste indoor 
jazzfestival ter wereld plaats, North Sea Jazz. Voorafgaand aan het festival, dat dit jaar volledig was uitverkocht, kwamen Ahoy en North Sea Jazz overeen dat het evenement de komende vijf jaar Ahoy gegarandeerd als thuisbasis heeft.

Ahoy en North Sea Jazz zijn verheugd te kunnen melden dat zij de samenwerking voortzetten. Peter van der Veer, directeur van Ahoy is trots: ‘We faciliteren dit fantastische festival nu voor het achtste jaar in Ahoy. De samenwerking verloopt heel voorspoedig en we zijn dan ook bijzonder verheugd dat we deze ook de komende jaren zullen voortzetten. Jazz leeft, dat zagen we ook dit keer weer aan het feit dat we maar liefst alledrie de dagen waren uitverkocht. Dit was een waanzinnige editie!’

VIP catering
Dit jaar verzorgde Ahoy Rotterdam voor het eerst de VIP catering samen met partner Cuisine on Tour. In Birdland, de speciaal daartoe ingerichte VIP ruimte, werden 3500 gasten drie dagen lang gefêteerd op hapjes en drankjes.

Jazz en Rotterdam  
Ook nieuw dit jaar was de naam die het festival draagt: het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival; waarmee de integratie met de stad Rotterdam overduidelijk blijkt. Naast de aandacht voor jazz in Ahoy trok de stad Rotterdam ook vele bezoekers, door het in dezelfde periode gepresenteerde North Sea Round Town; waardoor jazz deze dagen in de gehele stad was geworteld.

Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival 
Het festival staat wereldwijd bekend om haar vele muzikale genres, variërend van traditionele New Orleans jazz, swing, bop, free jazz, fusion, avant-garde jazz en electronic jazz. Maar ook blues, gospel, funk, soul, r&b, hiphop, world beat en latin kwamen het afgelopen weekend aan bod. Alledrie de festivaldagen waren uitverkocht, wat betekende dat er in totaal bijna 75.000 personen van over de hele wereld naar Ahoy kwamen. Enkele bekende namen op het festival waren Santana, John Legend, Sting, Diana Krall, Caro Emerald, Marcus Miller en Dionne Warwick. Ook wereldster Prince gaf geheel verrassend een kort gastoptreden op het festival.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!