Back Back Nieuws

Ahoy Rotterdam kiest voor bewezen innovaties en betrouwbare partners

28 oktober 2013
Bij de duurzame renovatie van het energiesysteem dat de warmte en koude voor Ahoy Rotterdam verzorgt, worden geen halve maatregelen genomen. Er is gekozen voor een groot bodemenergiesysteem van GeoComfort, gecombineerd met een innovatieve gasmotorwarmtepomp van Reduses. Dit systeem zorgt voor super efficiënte verwarming en koeling waardoor Ahoy het voortouw neemt in energiereductie.

In de fases van ontwerp, realisatie en beheer wordt Ahoy ontzorgd door partners die van begin tot eind begrijpen welke energievraag hoort bij concerten, evenementen en beurzen. Peter van der Veer, directeur Ahoy Rotterdam: ‘Verwarmen en koelen van onze gebouwen kost heel veel energie, daarom willen we hierin flink besparen.’ Die doelstelling wordt voor Ahoy waargemaakt door een aantal betrouwbare partners. ‘Echte innovatie bewijst zich door succesvolle toepassing in gestandaardiseerde producten. Dat hebben wij onze klanten laten zien,’ aldus Jeffrey Siemes van GeoComfort, de leverancier van het bodemenergiesysteem.

Door energieopslag in de bodem (WKO) beschikt Ahoy ’s zomers over de kou van de winter en ’s winters over de opgeslagen warmte van de zomer. ‘Dat was een belangrijke stap, maar we wilden een stap verder.’ aldus van der Veer. Die volgende stap bleek door Reduses te worden geleverd. De gasmotorwarmtepomp van Reduses levert een hogere energieprestatie dan andere warmtepompen. Bij selectie van het nieuwe systeem is dus slim gekozen voor bewezen duurzame innovaties, die door gerenommeerd installateur Unica vakkundig worden aangelegd.

‘De belangrijkste drive om steeds verder te verduurzamen is onze verantwoordelijkheid en het gevoel van noodzaak. Dat we een Green Key Gold keurmerk hebben, betekent dat we bereid zijn telkens een stap verder gaan,’ legt Van der Veer uit. Begin 2014 wordt de nieuwe energiecentrale van Ahoy in gebruik genomen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!