Back Back Nieuws

Ahoy Rotterdam 10 nieuwe entertainmentproducties in voorjaar

06 februari 2015
Ahoy Rotterdam heeft een nieuw evenement aan de kalender toegevoegd. Ahoy kondigt hiermee in korte tijd haar 10e nieuwe entertainmentproductie voor dit voorjaar aan. Julia, een productie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest is één van de vele mooie nieuwe titels. Onlangs werden ook Quidam van Cirque du Soleil, Violetta Live, Symphony31, het Levenslied Gala, Festival Pal Mundo, Gay Fantasy, Russell Peters, The Flying Dutch en Titanic Live bekendgemaakt. Ahoy blijkt met haar Rotterdamse roots de perfecte broedplaats voor dit soort nieuwe concepten.

Diversiteit
Sinds de opening in 1971 is Ahoy naast locatie ook organisator van (vak)beurzen en evenementen. Mooie voorbeelden daarvan zijn diverse grote vakbeurzen en sportevenementen, zoals het ABN AMRO World Tennis Tournament, dat vanaf 9 februari voor de 42e keer plaatsvindt. Naast haar eigen producties biedt Ahoy ook ruimte aan externe organisatoren; zoals de onlangs 9 uitverkochte shows van De Vrienden van Amstel LIVE!

Van concert tot congres
Peter van der Veer, directeur van Ahoy zegt: ‘We zijn verheugd dit voorjaar zoveel mooie entertainmentproducties in Ahoy te mogen huisvesten. Naast prachtige terugkerende titels als bijvoorbeeld De Vrienden van Amstel LIVE!, North Sea Jazz en Night of the Proms is het fantastisch om nieuwe concepten te zien ontstaan en te zien uitgroeien. En waar kan dat beter dan in deze creatieve stad.’

De diversiteit in evenementen blijft Ahoy’s troef en de accommodatie gaat in de toekomst alleen nog maar een bredere markt bedienen. In 2019 opent Ahoy een geheel nieuw gebouw naast het huidige complex waar grote (internationale) congressen (auditorium met cap. 2750) en muziekevenementen tot 7.000 personen kunnen plaatsvinden. Naast de nieuw te bedienen markt van internationale congressen heeft Ahoy hiermee meteen een oplossing voor de grootschalige evenementen en beurzen die op dit moment uit hun jasje dreigen te groeien in Rotterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!