Back Back Nieuws

Ahoy Rotterdam één van de locaties van grootste darts toernooi ter wereld

18 augustus 2015
Nederland wordt voor het eerst host van de Betway Premier League. Daarmee betreedt het grootste evenement voor de dartssport nieuw terrein. Het Sportpaleis van Ahoy in Rotterdam wordt op 12 mei 2016 voor een dag de Dartstempel van Nederland.

In de Betway Premier League, die live op televisie wordt gebracht door Sky Sports, treedt een veld van tien spelers vier maanden lang tegen elkaar in de strijd in 16 verschillende arena's om de prestigieuze titel die in mei 2015 door Gary Anderson werd gewonnen. Op de eerste negen donderdagavonden komen de spelers tegen elkaar uit in de league, waarbij de twee laagst geplaatste spelers na de Beslissingsavond - op 31 april 2016 in Cardiff - uitgeschakeld zijn. De overgebleven acht spelers spelen tegen elkaar op de zes resterende league avonden. Op de laatste avond van de league doet dan de Betway Premier League voor het eerst Nederland aan op donderdag 12 mei in het Sportpaleis van Ahoy te Rotterdam. De beste vier spelers gaan van daaruit naar de Play-Offs in de O2 in Londen op donderdag 19 mei voor de halve finale en de finale waarbij de kampioen zal worden uitgeroepen.

‘We zijn heel blij volgend jaar de Betway Premier League voor het eerst naar Nederland te kunnen brengen en we weten zeker dat het Sportpaleis van Ahoy vol zal stromen met bezoekers om naar de beste dartsspelers van de wereld te kijken,’ vertelt PDC Voorzitter Barry Hearn.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!