Back Back Nieuws

Ahoy lanceert Gastvrij Rotterdam

15 juni 2012
Ahoy Rotterdam voegt een nieuwe beurs toe aan haar portfolio: Gastvrij Rotterdam. De nieuwe horecavakbeurs voor Zuidwest-Nederland vindt plaats van 23 t/m 25 september 2013 en wordt georganiseerd door Ahoy Rotterdam in samenwerking met Match+.

 

Ontstaan vanuit een marktbehoefte

Het beursconcept is ontwikkeld met 15 Founding Partners; marktleiders en toonaangevende toeleverende bedrijven in de horecabranche. Gastvrij Rotterdam is ontstaan vanuit een marktbehoefte aan een kwalitatief hoogwaardige horecavakbeurs in Rotterdam, de op één na grootste stad van Nederland. De omvang van de horecabranche in Zuidwest-Nederland rechtvaardigt een eigen horecavakbeurs voor deze regio. Ruim 42% van het totaal aantal horecabedrijven in Nederland is hier gevestigd.

 

Sterke coproductie

De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is een coproductie van Ahoy Rotterdam en Match+. Een sterke combinatie, waarbij de ervaring van beursorganisator Ahoy Rotterdam wordt gebundeld met de expertise van Match+ op het gebied van horecabeurzen. Gastvrij Rotterdam krijgt een jaarlijkse cyclus en heeft de ambitie om uit te groeien tot de grootste regionale horecavakbeurs van Nederland. De eerste editie vindt plaats in drie beurshallen van Ahoy Rotterdam, waarbij 11.000 m2 beursvloer wordt ingericht.

 

Gastvrijheid centraal

Gastvrijheid is in alle horecabedrijven een kernbegrip en het optimaal verlenen van service is een kritische succesfactor voor bedrijven in deze sector. Door de nieuwe horecavakbeurs de naam Gastvrij Rotterdam te geven, wordt gastvrijheid nadrukkelijk op de kaart gezet. De gastvrijheidsbeleving wordt zowel in de opzet als in de organisatie van de beurs uitgedragen.

 

Passie voor gasten

Exhibition Manager Robert Melaard (voormalig beursmanager van Horecava en BBB/EFFF): ‘Juist in deze economisch uitdagende tijden moet je als horecaondernemer kwaliteit en service bieden, want door een gastvrij onthaal kun je gasten aan je binden. Met het beursthema ‘passie voor gasten’ benadrukken we het belang van het centraal stellen van de gast in elk type horecabedrijf. Samen met de Founding Partners en brancheorganisaties wordt een aantrekkelijk beursprogramma neergezet, waarbij trends, rendement en innovaties in de horecabranche centraal staan’.

 

Inspiratie etaleren

Horecaondernemers moeten continu vernieuwen om hun gasten te blijven verrassen. Op Gastvrij Rotterdam kunnen toeleveranciers, producenten en groothandelaren hun producten en diensten presenteren in een sfeervolle ambiance. Met inspiratiepleinen en themapaviljoens worden bovendien extra podia gecreëerd om de nieuwste horecatrends en innovaties te etaleren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!