Ahoy en Dreamhack gaan eSports samenwerking aanAhoy en Dreamhack gaan eSports samenwerking aan
Back Back Nieuws

Ahoy en Dreamhack gaan eSports samenwerking aan

01 oktober 2018

Rotterdam Ahoy en DreamHack zijn verheugd om een langdurig partnership aan te kondigen, waarmee 's werelds grootste digitale festival naar Rotterdam wordt gebracht. DreamHack Rotterdam maakt deel uit van de door Ahoy geïnitieerde Rotterdam Games Week, waar esports en gaming centraal staan en die plaatsvindt in oktober 2019.

DreamHack Rotterdam, van 18 tot en met 20 oktober 2019, vormt het hart van Rotterdam Games Week en zal bestaan uit een DreamHack Open Championship voor de game Counter-Strike: Global Offense met een prijzenpot van honderdduizend dollar, een gaming expo met veel interactie, cosplay-wedstrijden, panelmeetings en een 'bring your own device’LAN-party. In aanloop naar Rotterdam Games Week worden er pre-events georganiseerd waarbij bijvoorbeeld fans gezamenlijk de finale van esports-toernooien kunnen bekijken. In samenwerking met de stad Rotterdam en andere stakeholders werkt Rotterdam Ahoy aan verdere onderdelen voor Rotterdam Games Week.

Nieuwe traditie

'Sport en entertainment zitten in ons DNA', zegt Ahoy CEO en initiatiefnemer Jolanda Jansen. 'We hebben de langetermijnvisie en de ambitie om een jaarlijks internationaal evenement op het gebied van esports en gaming op te zetten, in Ahoy en in de stad Rotterdam. In de afgelopen periode hebben we met veel partijen gesproken - van uitgevers tot gamers - en kregen veel positieve feedback, aanmoediging en samenwerking. We hebben het vertrouwen dat we samen met DreamHack een nieuwe traditie beginnen en zullen als Ahoy-organisatie veel prioriteit geven aan de verdere implementatie van DreamHack Rotterdam en Rotterdam Games Week.'

Rotterdam Ahoy heeft eerdere ervaring in de eSports scene omdat het, in 2016, gastheer was voor een uitverkochte Europese finale van League of Legends. Het was het startschot voor een eigen evenement op het gebied van esports en gaming, waarvoor de basis nu is gelegd met de samenwerking met DreamHack.

Vertrouwen

DreamHack CEO Marcus Lindmark is blij met de nieuwe samenwerking op de DreamHack-kalender. 'We kijken er naar uit om met de mensen van Ahoy samen te werken en hebben er alle vertrouwen in dat we zowel de juiste partner als de juiste locatie voor ons evenement in de Benelux hebben gevonden. Rotterdam Ahoy heeft een geweldige staat van dienst in het organiseren en hosten van prestigieuze evenementen en heeft bovendien bewezen dezelfde instelling te hebben om dingen op een hoge standaard en coöperatieve manier gedaan te krijgen.'

DreamHack Rotterdam start op 18 oktober 2019 en duurt drie dagen. Ga voor meer informatie over het evenement en Rotterdam Games Week naar rotterdamgamesweek.com.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!