Back Back Nieuws

'Aftrap' Robeco Zomerconcerten 2006

20 juni 2006

Voor het eerst sinds het 18-jarig bestaan van de Robeco Zomerconcerten wordt een officieel openingsconcert georganiseerd: ‘De Aftrap’. Op woensdag 21 juni wordt het publiek in het Concertgebouw in Amsterdam getrakteerd op een unieke ervaring: vanaf 21.00 uur op een groot scherm in de Grote Zaal live de WK-voetbalwedstrijd Nederland-Argentinië. Aansluitend om 23.00 uur het officiële openingsconcert met Amsterdam Sinfonietta, Carel Kraayenhof en Trijntje Oosterhuis. Dit concert wordt door AVRO televisie rechtstreeks op Nederland 1 uitgezonden en is de eerste in de reeks van 115 Robeco Zomerconcerten deze zomer.

Na het concert is er een Nederlands-Argentijns feest waar de bezoekers tot in de late uren van kunnen genieten, met optredens van het Trio Corsen, Vierdag en van Merwijk, DJ Urvinson en het Malando Orkest onder leiding van Danny Malando.

De eerste keer
De Robeco Zomerconcerten zijn al 17 jaar zeer succesvol – met in 2005 bijna 100.000 bezoekers - en ook in 2006 zal dit succes zeker worden voortgezet. Uitverkochte zalen, een nieuw (en ander) publiek in het Concertgebouw en een laagdrempelige programmering zijn én blijven de pijlers van dit succes. Toch is het opvallend dat er tot 2006 nooit bewust is gekozen voor een spectaculaire opening van het festival. Robeco en het Concertgebouw vonden het tijd om daar verandering in te brengen. Met veel zorg is gekeken naar de invulling van het programma. De eerste dag van de zomer, 21 juni, was een logische keuze: aftrap van de zomer, opening van de Robeco Zomerconcerten. Voetbal in het Concertgebouw was minder vanzelfsprekend, maar een even zo snel gemaakte keuze, door het laagdrempelige karakter. Een verrassende combinatie voor een bijzonder feest.

Informatie en bestellen
Kaarten zijn vanaf 20 mei te koop voor € 35,-. Bestellen van kaarten kan via de Robeco Zomerconcertlijn (0900 – 8012, € 0,10 per minuut), dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur. Uiteraard kunnen ook via www.robecozomerconcerten.nl en www.concertgebouw.nl kaarten gereserveerd worden.

De Robeco Zomerconcerten
De Robeco Zomerconcerten zijn jaarlijks te bezoeken van 1 juli tot en met 31 augustus in het Concertgebouw in Amsterdam. In 2006 telt het programma in totaal 115 concerten, variërend van klassieke muziek tot jazz en van kinderconcerten tot flamenco. Met de achttienjarige samenwerking tussen Robeco en het Concertgebouw is de concertreeks één van de langst lopende sponsorverbanden in de Nederlandse podiumkunsten. Robeco en het Concertgebouw willen door een laagdrempelige programmering, vernieuwende initiatieven en een aantrekkelijke prijs via de Robeco Zomerconcerten een breder publiek interesseren voor een concertbezoek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!