Aftrap Dutch Health Week tijdens Culturele Zondag Aftrap Dutch Health Week tijdens Culturele Zondag
Back Back Nieuws

Aftrap Dutch Health Week tijdens Culturele Zondag

28 maart 2024

Domstad Utrecht bruist tijdens Dutch Health Week van zondag 7 tot en met zondag 14 april een week lang als ‘Utrecht, Heart of Health’. In ziekenhuizen, musea en sportclubs verspreid door de stad vinden tijdens Dutch Health Week allerlei activiteiten plaats voor bewoners en zorgprofessionals. Van een sportles, een concert van het alzheimerkoor, een expositie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), een open dag bij de bloedbank tot verschillende zorgvakbeurzen. Met als doel een gezonde stad en regio Utrecht.

Burgemeester Sharon Dijksma opent op Wereld Gezondheidsdag Dutch Health Week tijdens de Culturele Zondag Beating Heart, die wordt georganiseerd door Utrecht Marketing. Deze officiële opening vindt plaats op 7 april op het Jaarbeursplein. Tijdens ‘Beating Heart’ ontdekken bewoners hoe kunst en cultuur mensen helpt om gezond en gelukkig te zijn.

Gezondheid in de breedste zin van het woord

Audrey Wilschut, projectleider Dutch Health Week: ‘We zijn super trots dat we Dutch Health Week officieel openen tijdens Wereld Gezondheidsdag. Hét moment dat we extra stilstaan bij de impact van voeding, beweging en leefomstandigheden op de gezondheid van iedereen. Dit zijn dé onderwerpen waar we tijdens Dutch Health Week volop aandacht aan besteden, vandaar dat we 'gezondheid' in de breedste zin van het woord meenemen. Van onderwijs, wetenschap, cultuur, musea, huisvesting, stedenbouw, mobiliteit, horeca, voeding tot sport.’

Utrecht kloppend hart van gezondheid, kunst en cultuur

Dutch Health Week is een jaarlijks evenement in stad en regio Utrecht voor alle bewoners en zorgprofessionals. Audrey Wilschut, projectleider Dutch Health Week: ‘Gedurende één week nemen we kunst, cultuur, sport, horeca, hotels en de gehele stad Utrecht mee op onze ‘healthy’ reis. Met elkaar willen we een bijdrage leveren aan een gezonde stad en regio Utrecht.’ Tijdens Dutch Health Week openen ziekenhuizen en andere zorgorganisaties hun deuren voor geïnteresseerde bewoners. Restaurants serveren gezonde menu’s. Sportclubs inspireren Utrechters om letterlijk in beweging te komen voor hun gezondheid. En tienduizenden professionals uit het hele land doen inspiratie en kennis op tijdens de vakbeurzen Zorg & ict, Zorg & food en Zorg & facility in Jaarbeurs.

Dutch Health Week is een evenement van Koninklijke Jaarbeurs, Utrecht Marketing, ROM Utrecht RegionEconomic Board Utrecht en Gemeente Utrecht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!