Back Back Nieuws

Afsluitdijk eenmalig afgesloten voor hardloopevenement

03 juni 2016
Voor het eerst in de geschiedenis gaat de Afsluitdijk op 4 september 2016 volledig open voor duizenden hardlopers en wordt de dijk afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de Afsluitdijk Open zien we een lang lint van hardlopers dat bij het opkomen van de zon over een internationaal icoon loopt. Een hele, halve of kwart Afsluitdijk kan eenmalig worden toegevoegd aan de bucketlist van hardlopend Nederland. Daarnaast kunnen de lopers ook een steentje bijdragen aan de goede doelen die verbonden zijn aan de Afsluitdijk Open: De Trombose Stichting en Spieren voor Spieren.

Met medewerking van Rijkswaterstaat wordt de Afsluitdijk tussen 02.00 en 12.00 uur afgesloten voor al het verkeer en opengesteld voor de energie van duizenden hardlopers. Een hardloopevenement voor vroege vogels, maar tegelijkertijd wel een unieke en eenmalige mogelijkheid om over de Rijksweg A7 te lopen.

Een steentje bijdragen
Deelnemers kunnen net als de steenzetters van vroeger een steentje bijdragen aan de toekomst door bovenop het inschrijfgeld een donatie te doen aan de goede doelen die verbonden zijn aan de Afsluitdijk Open: De Trombose Stichting en Spieren voor Spieren.

Nieuwe afstand 
Met de Afsluitdijk Open bouwt hardlopend Nederland mee aan een nieuwe afstand in het hardlopen. Met de Hele Afsluitdijk loop je over 32.8 kilometer lange dijk van Den Oever naar Zurich. Voor de meeste hardlopers een ideale trainingsafstand ter voorbereiding op een marathon. Naast de Hele Afsluitdijk worden ook de Halve (16.4 km) en de Kwart Afsluitdijk (8.2 km) als hardloopafstand aangeboden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!