Back Back Nieuws

Adriaanse/van Kuyk Brand Events organiseert evenement Food for Life

09 oktober 2009
In samenwerking met het VUmc Cancer Center Amsterdam werd er door Adriaanse/van Kuyk Brand Events een toegankelijk concept ontwikkeld, van standbouw tot paneldiscussie tijdens het event Food for Life in de kop van Noord-Holland. Alle onderdelen van het evenement waren erop gericht het onderwerp gezonde voeding, lifestyle en vroegdiagnostiek van kanker interessant te maken bij een brede doelgroep. Zo is er in het weekend ruim 5.000 man bereikt.

De vrijdag bestond uit een wetenschappelijk symposium gericht op de medische wereld. Genodigd waren o.a. diëtisten, onderzoekers en wetenschappers. Karin Bloemen verzorgde een luchtig optreden, geheel in het teken van gezonde voeding.

De zaterdag stond in het teken van netwerken en sponsorwerven. Voor deze dag waren 250 zakelijke relaties uit de voedingsindustrie en Noord Holland uitgenodigd. Diverse gastsprekers en doktoren waaronder prof. dr. Pinedo en dhr. ir. Kleisterlee (CEO Philips) waren speciaal voor deze bijeenkomst naar het Noord-Hollandse Tuitjenhorn afgereisd. Het muzikale intermezzo werd verzorgd door Trijntje Oosterhuis.

Na afloop konden de genodigden zich laten informeren op de informatiemarkt. De culinaire invulling vond plaats bij de 4 foodcourts met ieder één van de voedselcategorieën vlees, vis, groente of fruit. Hier werden diverse gezonde gerechtjes binnen de voedselcategorie bereid. De ca. 12.500 uitgedeelde gerechtjes waren samengesteld door de diëtisten van het VUmc CCA i.s.m. meesterkok Angélique Schmeink.

Tijdens de publieksdag op zondag kwamen ruim 5000 geïnteresseerden naar Tuitjenhorn om zich te laten informeren over gezonde voeding en preventie van kanker door een gezonde levensstijl. De ochtendsessie bestond o.a. uit een paneldiscussie tussen wetenschappers, doctoren en patiënten. Optredens werden verzorgd door o.a. het Volendams Operakoor samen met het VU Philharmonisch Orkest, het Deep River Quartet en Marianne Weber. Daarnaast kwamen bekende gezichten als Ramon Beuk hun visie op gezonde voeding toelichten. De presentatie van de zaterdag en zondag was in handen van Astrid Joosten.

Mede door de nauwe betrokkenheid van de Food for Life partners Bejo Zaden B.V., Blankendaal Trade B.V. en Vezet B.V. is dit evenement naar eigen zeggen een groot succes geworden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!