ADEMNOOT live in Philharmonie HaarlemADEMNOOT live in Philharmonie Haarlem
Back Back Nieuws

ADEMNOOT live in Philharmonie Haarlem

26 februari 2019

Woensdag 30 januari jl. faciliteerde de Philharmonie met trots de live uitzending van ADEMNOOT (NPO1). Dit zangevenement werd rechtstreeks vanuit de Grote Zaal uitgezonden voor het Longfonds (voormalig Astmafonds). Vier longpatiënten zongen samen met één van de vier aanwezige koren en Berget Lewis, Tino Martin, Angela Groothuizen of Tommie Christiaan. De presentatie was in handen van Trijntje Oosterhuis en Jan Smit.

De vier longpatiënten werden geïntroduceerd met een persoonlijke video waarin te zien was welk gevecht ieder door hun longziekte voert en de impact daarvan op hun geliefden. Direct daarop volgde het live optreden van de longpatiënt, wat door de introductie extra indrukwekkend was.

Ontroerend

Eén van de vier longpatiënten was op het moment van de uitzending niet fit genoeg om het podium te bestijgen. Zij kreeg daarom een live verrassingsoptreden van Berget Lewis. Het geheel werd wederom ondersteund door een koor. Ondertussen zagen zowel de mensen in de Philharmonie als de kijkers thuis de beelden van de patiënt met haar kinderen. Berget werd tijdens het lied emotioneel en ook de zaal was geroerd. Hieruit bleek dat geluid, beeld, licht en de omgeving elkaar versterkte en de boodschap goed binnenkwam.

Succesvol

Aan het eind van de show werd duidelijk dat het geheel ook de mensen thuis had bereikt. Er werd bekend gemaakt dat het Longfonds tijdens de uitzending maar liefst 4.017 donateurs rijker was geworden. 

'Wij zijn trots dat wij aan deze live productie hebben meegewerkt!' stelt Philharmonie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!