ADE Pro onthult topnamenADE Pro onthult topnamen
Back Back Nieuws

ADE Pro onthult topnamen

28 juni 2024

Amsterdam Dance Event (ADE) kondigt haar tweede reeks ADE Pro sprekers aan, met onder meer de President van EMPIRE Tina Davis, Believe’s Global Head of Music Romain Vivien, Grimes’ manager Daouda Leonard, strategische experts van Spotify en SoundCloud, naast artiesten als Miss Monique, Chris Stussy en Sama’ Abdulhadi. Ze voegen zich bij de eerder aangekondigde Timbaland & Martin Garrix, Laurent Garnier, fabric London, Grace Ladoja, Armada Music, WME, UTA en meer.

Tina Davis, president van het onafhankelijke platenlabel EMPIRE, opent met een Keynote Q&A over haar transformerende rol in de wereldwijde invloed van EMPIRE als onafhankelijk label, inclusief de uitbreiding naar Afrobeats muziek. Daouda Leonard, manager van Grimes en mede-oprichter van CreateSafe, verkent tijdens ADE Pro hoe muziek, AI en technologie strategische inzichten bieden in de toekomst van artiestenmanagement. Phiona Okumu, Spotify’s Head of Music voor Afrika, deelt haar expertise over het stimuleren van Afrikaanse artiesten en de initiatieven van Spotify zoals RADAR en EQUAL om opkomende en vrouwelijke artiesten te ondersteunen.

Essential Insider Knowledge

Na het enorme succes van de Insider Knowledge-serie van vorig jaar, zijn de eerste 2024 sessies bekend: Romain Vivien, Global Head of Music bij Believe, en Andreea Gleeson, CEO bij TuneCore, brengen hun gecombineerde expertise naar ADE Pro om onafhankelijke artiesten te versterken met de geavanceerde oplossingen en distributiemodellen van de twee bedrijven. Hun 'Insider Knowledge' keynote duikt in het stimuleren van succes voor artiesten en het navigeren door het evoluerende muzieklandschap. SoundCloud is een nieuwe internationale samenwerking aangegaan met ADE en presenteert als deel hiervan een sessie over lucratieve kansen en waardevolle strategieën voor onafhankelijke artiesten, met een van de topexperts uit SoundCloud’s strategisch team.

Pioniers in elektronische muziek

Miss Monique bereikt met haar live sets miljoenen kijkers op YouTube, en tijdens haar masterclass op ADE Pro zal ze demonstreren hoe ze haar video's maakt en haar YouTube-succes vormgeeft. Chris Stussy, een van de top vier internationaal tourende Nederlandse artiesten, zal zijn ervaringen delen over het balanceren van underground en mainstream succes, het behouden van een gezonde levensstijl tijdens hectische tours, en het ondersteunen van opkomend talent. Sama' Abdulhadi, een rijzende ster in de wereldwijde technoscene, schijnt licht op haar carrière en haar unieke sound die haar naar grote festivals zoals Coachella en Glastonbury hebben gebracht.

De ADE Pro Pass geeft toegang tot het volledige conferentieprogramma tijdens ADE, naast netwerkevenementen, het Festivalprogramma en meer. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van ADE.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!