Tom Doms ADE 23Tom Doms ADE 23
Back Back Nieuws

ADE kondigt data aan voor 2024

23 oktober 2023

Amsterdam Dance Event (ADE) verwelkomde een recordaantal van 500.000 bezoekers tijdens haar festivals en conferenties, gedurende vijf dagen en nachten. De volgende editie van ADE vindt plaats van woensdag 16 tot en met zondag 20 oktober 2024.

Met 2.900+ artiesten op 1.000+ evenementen en initiatieven die plaatsvonden op 200+ locaties in de stad en een recordaantal van 500.000 internationale bezoekers en 650.000 verkochte tickets, was ADE 2023 een groot succes. Het Amsterdam Dance Event is uitgegroeid tot de belangrijkste en invloedrijkste bijeenkomst voor elektronische muziek en haar industrie. Het programma van dit jaar toonde wederom een breed scala aan subgenres van elektronische muziek, live muziek en culturele cross-overs tijdens het Festival en Arts & Culture programma, waarbij de nadruk lag op een divers en inclusief aanbod en publiek.

Hoogtepunten waren onder meer het openingsevenement in het Rijksmuseum met upsammy, Metropole Orkest & Tinlicker, een unieke b2b tussen KI/KI en Armin van Buuren, en de sociale impact evenementen door Music Moves. Bekende klassiekers als Speedy J’s STOOR, Audio Obscura, en de 18+ en All Ages-evenementen van Martin Garrix zagen ook hun terugkeer naar ADE, naast nieuwe samenwerkingen als Andalusisch Orkest x Mary Lake en Het HEM x Horst.

ADE Pro Conferentie

Naast het enorme aantal uitverkochte festivalevenementen breidde de ADE Pro conferentie dit jaar voor het eerst de programmering uit naar vier dagen. De conferentie verwelkomde internationale artiesten en invloedrijke bedrijven bij Felix Meritis om de meest urgente thema’s en onderwerpen te bespreken met haar publiek van muziekprofessionals.

ADE Lab

ADE Lab, het talentontwikkeling platform voor jonge artiesten en professionals, kende een enorm succesvolle tweede editie, waarin de nieuwe generatie in de elektronische muziek - 2.000+ jonge artiesten, producers en ambitieuze professionals - leerden van internationale artiesten zoals Reinier Zonneveld, Mama Snake, Saoirse, Héctor Oaks en A-Trak. Daarnaast konden bezoekers samen muziek maken, feedback op hun werk ontvangen en deelnemen aan de vele demo drops in het programma.

Foto: Tom Doms, ADE 23, Opening Rijks

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!