ADE Conferentie zet in op AI en startups ADE Conferentie zet in op AI en startups
Back Back Nieuws

ADE Conferentie zet in op AI en startups

29 september 2023

Amsterdam Dance Event (ADE) heeft zijn conferentieprogramma voor 2023 afgerond met een hele reeks recente toevoegingen. Met de recente explosie van kunstmatige intelligentie draait een van de centrale vragen van 2023 om het beheersen van AI als professional en haar dreigende dominantie in de muziekindustrie. Matthew Carey, Creative Director van Google Creative Lab, en Hema Manickavasagam van Google DeepMind brengen de experimentele creatieve tools van de techgigant naar ADE Pro voor een diepgaande discussie en demonstratie over hoe AI de menselijke creativiteit zal transformeren, en Don Diablo geeft een masterclass over creativiteit over wat jou uniek maakt in een door AI gegenereerde wereld.

Bovendien brengt Sports Entertainment Group (SEG) hun uitgebreide kennis van de sportwereld in om een beeld te schetsen hoe AI zal worden ingezet om muzikale supersterren te scouten, AI-expert Dr. Martin Clancy en veteraan Mariana Carr duiken in het gebruik van de technologie in live-evenementen en boekingen, en Spinnin' Records-oprichter Eelko van Kooten en YouTube-ster Kwebbelkop bespreken het volgende hoofdstuk in de creator-economie.

Het nieuwe ADE Startups programma

ADE neemt een verdere stap in de toekomst met haar nieuwe startup conferentie ADE Startups, om een breed scala aan muziek- en techprofessionals samen te brengen. Het introduceert ook The Chorus, een hecht mentorship programma dat de volgende generatie startups en innovators stimuleert. Uit 500 startups zijn 8 innovators geselecteerd door een team van top level investeerders om een heel jaar deel te nemen aan het programma, en deze 8 startups presenteren hun innovatieve ideeën live op het podium tijdens ADE.

ADE Green

ADE’s subconferentie ADE Green draagt elk jaar bij aan een groter milieubewustzijn in de muziekscene, agendeert onderwerpen voor evenementen en festivals, en stimuleert nieuwe initiatieven in de elektronische muziekindustrie.Artiesten en instituten als Jayda G, Laidback Luke, Juba, Eli Goldstein, Julie's Bicycle, Climate Cleanup Foundation, Mysteryland en het MIT sluiten zich aan bij het programma om onderwerpen als circulaire en klimaatneutrale evenementen, hernieuwbare energie, impactinnovatie, sociale veiligheid in clubs en festivals, en mentale gezondheid centraal te stellen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!