Back Back Nieuws

ADCOM plaatst mobiele ledwall bij Vierdaagse

18 juli 2007
Het Deventer bedrijf ADCOM presenteert in samenwerking met Radio en TV Gelderland tijdens de Vierdaagse in Nijmegen de wandeltocht van de duizenden deelnemers op een mobiele ledwall. Op de doorkomstplaatsen zal de Barco B-10, een mobiele ledwall (elektronisch beeldscherm) met een beeldoppervlak van 9,6 vierkante meter worden opgesteld. Stichting Omroep Gelderland huurt dit ‘daglichtscherm’ van ADCOM.

Ledwalls zijn op zich niet nieuw. Uniek is nu wel de manier waarop zo’n ledwall snel op locatie kan worden opgesteld. Met pakweg een half uur kan ‘de show’ beginnen. Dat is anders dan met vaste ‘beeldwanden’, zoals bij concerten, waarvoor de opbouw vaak enkele uren duurt.
Met de opstelling van deze mobiele ledwall geeft Stichting Omroep Gelderland levensgroot bewegende beelden door aan een groot publiek, wandelaars en toeschouwers. Deze verplaatsbare ‘beeldwand’ is dan ook bij uitstek geschikt voor grote evenementen en manifestaties.

De Barco B-10 is een product van de Belgische onderneming Barco, die wereldwijd bekend is om zijn projectoren en andere elektronische presentatieoplossingen. De ledwall weegt bijna 3,5 ton, staat op een dubbbel-assige trailer en wordt door een 4-wheel drive van de ene naar de andere plek vervoerd. In principe kan de ledwall op z’n eigen generator 28 uur lang continu draaien. Op dit moment zijn er enkele stuks beschikbaar voor verhuur in de Benelux.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!