Back Back Nieuws

Adams Appels introduceert Healthy Food Camp op Mysteryland

01 augustus 2013
Adams Appels komt als eerste cateraar met een Healthy Food Camp op een festival. Op Mysteryland, dat op 24 augustus wordt gehouden, wordt voor het eerst een duidelijk gehoor gegeven aan de vraag van festivalgangers om gezonder eten. Volgens Adams Appels blijft het aanbod op deze vraag achter. Op festivals moet dit veel ruimer en groter worden aangeboden. Met het Healthy Food Camp met Slow Mediterranean Food wordt hierop ingespeeld.

Gezonde eethoek
Een gezonde eethoek met een chill area verzorgd door Spruitje, en Dr. Doelekker waar pure en eerlijke sapjes en Mediterrane mezze’s (tapas), oftwel Slow Mediterranean Food, verkrijgbaar zijn en waar een natuurvoedingsdeskundige je adviseert in je eetkeuze. Dit is het Healthy Food Camp van cateraar Adams Appels. De cateraar wil ook op festivals op onze bewustere levensstijl inspelen. Het aanbod van gezond eten is daar nog te minimaal terwijl we hier in ons dagelijkse leven meer mee bezig zijn dan ooit.

Tuin van Europa
Adams Appels, dit voorjaar opgezet door chefkok Tawfik Youssfi en partner Marta Rozsa, is een cateraar, traiteur en chef aan huis voor privé en zakelijke gelegenheden. De keuken is geïnspireerd op de landen rondom de Middellandse Zee. De Tuin van Europa noemt de chefkok dit gebied. Niet alleen omdat dit een veelzijdige en rijke keuken is; het Mediterrane dieet staat bekend als een van de gezondste levensstijlen. Het zou namelijk leiden tot afname van lichaamsgewicht en cholesterol en de kans op hart- en vaatziekten en diabetes verkleinen. Op Mysteryland staat dan ook op het menu: Italiaanse salade met zongedroogde tomaten, artisjokharten, olijven met parelcouscous, humus, baba ganoush, tabouleh, gebakken merquez worstjes, tzatziki, brood en sapjes.

Industry Green certificering
Het Healthy Food Camp van Adams Appels gaat hand in hand met Mysteryland. Mysteryland is namelijk in het bezit van de Industry Green certificering sinds 2012 dat staat voor een duurzame inzet en betrokkenheid. Het Healthy Food Camp past hier daarom perfect bij.

Wat we dit jaar te zien krijgen is eigenlijk een voorproefje van wat we in 2014 al kunnen verwachten van Adams Appels. Dan is het Healthy Food Camp groter en uitgebreid met diverse partners. Adams Appels is hiervoor momenteel al in gesprek met verschillende partijen. Chefkok Tawfik Youssfi: ‘Het Healthy Food Camp wordt voor iedereen nieuw, ook voor ons. Wij zijn erg benieuwd hoe de bezoekers van Mysteryland het Healthy Food Camp zullen ervaren. Tot dusverre krijgen wij alleen maar positieve reacties. Mensen willen nu eenmaal ook op festivals op een verantwoorde manier kunnen eten. Wij willen hen dit graag aanbieden. Vanaf nu moet iedereen kunnen zeggen dat ze goed en lekker hebben gegeten op een festival.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!