Back Back Nieuws

Achterhoek stelt zich kandidaat voor Special Olympics Nationale Spelen 2018

11 januari 2016
Clémence Ross (voormalig staatssecretaris VWS) heeft 9 januari tijdens het Special Olympics Regionaal Zwemevenement in Raalte het bidboek overhandigd aan de Stichting Special Olympics Nederland. Hiermee stelt de Achterhoek zich officieel kandidaat voor de Special Olympics Nationale Spelen in 2018.

Samenwerking
Het bidboek is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de 8 Achterhoekse gemeenten, de Provincie Gelderland, MEE Oost, het Graafschap College, de Gelderse Sport Federatie en een aantal toonaangevende Achterhoekse ondernemers. Gezamenlijk willen zij een bijdrage leveren aan een sportevenement met allure. Waar mensen met een verstandelijke beperking in de spotlights gezet worden en sportief meedoen mogelijk wordt gemaakt voor iedereen. De kandidatuur en voorgestelde organisatie sluit uitstekend aan op de strategische focus ‘SMART WERKEN’ van de uitvoeringsagenda Achterhoek2020, waarbij verbinden & samenwerken een belangrijk speerpunt is.

Quote Projectleider Corine Berkel - Mood Concepts
‘Toen ik door Jeroen van Ree (voorzitter Seesing Personeel|Orion) in contact werd gebracht met MEE Oost inzake de aanvraag voor de bid voor de Special Olympics 2018 werd ik direct enthousiast. Mijn zakelijk carrière heeft mij de afgelopen jaren door binnen- en buitenland geleid, maar ‘thuis komen’ is het mooiste wat er is. Vooral omdat je iets kan doen voor mensen, die een cruciaal onderdeel binnen de samenleving vormen, maar vaak te weinig aandacht krijgen. Die 2 gegevens in combinatie met de sportieve component maakt dat ik volmondig ‘JA’ heb gezegd als projectleider voor deze bid. Met alle samenwerkende instanties achter mij en ons projectbureau met Henk Bloemers, Jeroen van Ree en Niels Cannegieter geloof ik erin! We realiseren ons dat we in de ‘Hofstad’ een zeer geduchte tegenkandidaat hebben, maar de kernpunten in onze bid – waar ik nu nog niet te veel over mag vertellen – kunnen het verschil maken.’

Special Olympics Nationale Spelen
De Nationale Spelen worden om het jaar door een lokaal organisatiecomité georganiseerd onder auspiciën van Stichting Special Olympics Nederland. Special Olympics is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen kan meedoen op zijn / haar eigen niveau. En plezier staat voorop. De organisatie ziet sport als middel tot bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling, meer zelfvertrouwen en eigenwaarde met emancipatie en empowerment als resultaat én positieve beeldvorming ten aanzien van mensen met een verstandelijke beperking. Deze filosofie sluit naadloos aan bij de gedachte van de Achterhoekse samenwerking om de Special Olympics Nationale Spelen 2018 naar de Achterhoek te halen.

Foto: Het Achterhoekse organisatiecomité overhandigt haar bidboek aan de Special Olympics Nederland. Van links naar rechts; Niels Cannegieter (Sportorganisator) Jeroen van Ree (Projectgroep) Henk Bloemers (Projectgroep) Clemence Ross (comité van Aanbeveling) Corine Berkel (Voorzitter Projectgroep) Ruud Verbunt (Voorzitter Special Olympics Nederland) Ragna Schapendonk (Manager Special Olympics Nederland)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!