Acht jarige Thijs wint NK knikkerenAcht jarige Thijs wint NK knikkeren
Back Back Nieuws

Acht jarige Thijs wint NK knikkeren

21 juni 2018

Het NK Knikkeren 2018 in Ouwehands Dierenpark Rhenen was een groot succes. Met maanden van voorbereiding en verscheidene voorronden door het hele land was het eindelijk zo ver. Ruim 600 enthousiaste kinderen meldde zich  bij Ouwehands Dierenpark Rhenen om mee te doen met het oeroude Hollandse spel knikkeren. 

Feestelijke opening

Na de feestelijke opening door de avonturier uit het park, ‘Bamboo Bill’ werd om 11.00 uur de laatste voorronde gestart op de knikkerarea naast de panda’s. In een spannende strijd wisten 300 kinderen een laatste plek in de grote finale te bemachtigen. Als de reeds geplaatste kinderen zich hebben gemeld, gaat de grote finale om 14.00 uur van start. De Adic knikkers worden fanatiek door de mooie knikkerbanen, met de officiële NK Knikker – potjes, gespeeld. Na de eerste selectie ronde blijven de beste 96 kinderen over. Vervolgens wordt er in een poulefase gespeeld naar de beste 64 knikkeraars, vanaf hier geldt het knock-out systeem, waardoor de ene na de andere tegenstander weggespeeld wordt.

4 potentiele winnaars

Na 5 spannende ronden blijven de beste 4 knikkeraars over; Marouane Abbit (9) uit Amersfoort, Naomi Servais (11) uit Soest, Thijs Wienk (8) uit Haarlem en Louise Verbeek (9)uit Kesteren. Zij streden in de speciaal ontworpen Finalebaan om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Knikkeren 2018. Uiteindelijk was het de 8-jarige Thijs die die er met deze mooie titel naar huis ging. Het kampioenschap was spannend tot het allerlaatste moment. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!